Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroturizam Ferlin
  • 23.07.2014. 18:00

Čuvari istarske tradicije

Agroturizam Ferlin nudi i smještaj u sobama koje su uređene u tradicionalnom stilu, a s prozora se pruža predivan pogled na imanje i prirodu

Foto: OPG Ferlin
  • 536
  • 16
  • 0

Agroturizam Ferlin, oaza mira i tišine, nalazi se u samom srcu Istre, u mjestu Gržini, 4 kilometra od Žminja i svega 30 minuta vožnje do istočne ili zapadne obale Istarskog poluotoka. Ovo obiteljsko gospodarstvo pravi je raj za zaljubljenike u nedirnutu prirodu i tradicionalne vrijednosti.

Konoba kod Ferlinovih uređena je rustikalno, s ognjištem, drvenim stolovima i starinskim ukrasima. Na meniju su specijaliteti tradicionalne recepture, od kojih svakako treba izdvojiti domaću tjesteninu - maneštru s koromačom, pljukance sa skorupom, janjetinu i teletinu u krušnoj peći te topli domaći kruh. Važno je za istaknuti kako se većina namirnica koje se koriste u pripremi uzgaja na samom gospodarstvu pa je tako moguće konzumirati mliječne proizvode ili pršut od domaćih krava i svinja. Nakon glavnog jela, posjetitelji mogu uživati i u prikladnim vinima i u vrhunskim desertima.

Ambijent obiteljskog gospodarstva Ferlin

Posjetitelji uključeni u rad na gospodarstvu

Osim gastronomskih delicija, imanje nudi i mogućnost uključivanja u rad na gospodarstvu. Posjetitelji tako mogu sudjelovati u radu s domaćim životinjama, proizvodnji zdrave hrane, branju lavande i drugog ljekovitog bilja. Za ljubitelje biciklizma tu je biciklistička staza koja prolazi kroz selo, tako da se i na taj način može uživati u okolnim brežuljcima i čistom zraku. Kraj je poznat po gljivama pa će i ljubitelji branja gljiva doći na svoje, kao i ljubitelji lova, kojih u okolici ima dosta.

Nevenka Ferlin šije i tradicionalne narodne nošnje, u koje upućuje posjetitelje, ali i izrađuje po narudžbi. Agroturizam Ferlin nudi i smještaj u sobama koje su uređene u tradicionalnom stilu, a s prozora se pruža predivan pogled na imanje i prirodu.

Ovo seljačko gospodarstvo svakako nadopunjuje turističku ponudu istarskih sela i svakako se preporuča svim ljubiteljima tradicionalnih vrijednosti i starih istarskih specijaliteta.

Foto: OPG Ferlin


Tagovi

Istra Agroturizam Obiteljsko gospodarstvo Obitelj Ferlin Gastronomska ponuda Ekoturizam Seoski turizam Istarske delicije Žminj

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰