Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Božićni traktor
  • 25.12.2016. 07:30

Cijela zemlja dolazi gledati božićni traktor

Irci znaju kako okititi traktor!

  • 13.369
  • 1.323
  • 0

Dvojica irskih poljoprivrednika odlučilu su i ovoga Božića okititi traktore ukrasnim lampicama. Već osmu godinu zaredom u vrijeme blagdana na njihova imanja dolaze turisti iz cijele zemlje, piše poljski farmer.

Brian i Martin Toohey iz irskog Borrisokane-a svake godine provode dva dana u kićenju dijela svog voznog parka. Kažu da je proces dugotrajan i da je za njega potrebna 100%-tna koncentracija.

Traktor prvo treba dobro oprati, što nakon jesenskih radova u polju nije lako. Za to, otkrivaju, treba oko pet sati. Čim se osuši, treba krenuti na najkompliciraniju fazu, a to je postavljanje lampica. Kažu da je za to potrebno i oko 60 sati.

"Pomagalo nam je sedam ljudi pa je taj proces trajao samo 60 sati, inače bi trajao i puno duže", pričaju braća Toohey. Ove godine, traktor je zasvijetlio sa 3.500 lampica.

Bitno je istaknuti da se koriste LED lampama koje su energetski učinkovite u smislu održivosti pa ne generiraju mnogo troškova.

Bilo tko može doći na njihovu farmu uživati u traktorima, i to besplatno. Traktori će biti postavljeni do siječnja 2017., a onda se vraćaju poslu!

Još samo ispod svjetla treba prepoznati o kojem se traktoru radi ;)


Tagovi

Božićni traktor Irska


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."