Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 24.10.2018. 10:30

Belgijski i nizozemski tour operatori posjetili Slavoniju i Baranju - cjelogodišnju turističku destinaciju

Susret župana sa stranim tour operatorima samo je jedan u nizu sastanaka kojima Osječko-baranjska županija želi unaprijediti istočnu Hrvatsku kao jedinstvenu kontinentalnu turističku destinaciju.

Foto: OBŽ
  • 1.565
  • 96
  • 0

Baranja i Osijek prošle su godine na Danima hrvatskog turizma proglašeni najboljim kontinentalnim destinacijama, stoga ne iznenađuje interes stranih tour operatora za istočnu Hrvatsku kao jedinstvenu destinaciju kontinentalnog turizma. Tako je u četverodnevnom posjetu Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji bilo 12 nizozemskih i belgijskih turističkih djelatnika, a 21. listopada u Baranji su se susreli sa županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem. Zajedno su obišli Eko centar Zlatnu Gredu gdje su stigli, puni dojmova, s vožnje brodom po Kopačkom Ritu.

"Dobro znamo što imamo, ali se moramo otvoriti prema tržištima Hrvatske, Europe i svijeta. Kontinentalni turizam ima svoje prednosti. Većina je Europljana navikla na buku i gužvu, pa stoga traže mir i tišinu. Kod nas sezona traje cijelu godinu, a destinacije poput istočne Hrvatske upravo su ono što traže belgijski i nizozemski gosti", upozorio je župan.

Belgijci i Nizozemci posebno su oduševljeni vinima i gastronomskom ponudom, kao i potencijalom koji imaju slavonsko-baranjske turističke destinacije. Osim Eko centra Zlatna Greda i Kopačkog rita, posjetili su beljsku Vinariju, restoran Vinarija Josić, spomen-kompleks kod Batine te novi smještajni kapacitet u Vardarcu, a proteklih su dana boravili u Osijeku, Đakovu, Iloku.

Sustavni rad već donosi rezultate

Tijekom prvih deset mjeseci ove godine na području Osječko-baranjske županije bilježi se porast broja noćenja od čak 20 % i dolazaka od 16 %, što je rezultat sustavnog rada na području turizma. Osnivanje županijskog Upravnog odjela za kontinentalni turizam i osnaživanje Turističke zajednice OBŽ zasigurno je doprinijelo pozitivnim turističkim pokazateljima. 

"Važno je napomenuti kako danas imamo 4.500 kreveta na području Županije, što je za 600 više nego lani. Stvoreno je jedno pozitivno ozračje za razvoj turizma, mi kao regionalna samouprava osiguravamo turističku infrastrukturu, a naši će se Slavonci i Baranjci gostima pokazati kao izvrsni i gostoljubivi domaćini. Turizam može biti generator razvoja cijele regije jer za sobom povlači niz drugih pozitivnih aktivnosti", kazao je župan Anušić i dodao kako je Eko centar Zlatna Greda odličan primjerom iskorištenog državnog vlasništva, uz dobru poduzetničku ideju i revitalizaciju.

Adrenalinski park za uživanje u prirodi

"Našim gostima nudimo razne vrste sportova, pa i one adrenalinske. Imamo jedini adrenalinski park u ovom dijelu Hrvatske, posjetitelji mogu iznajmiti bicikle i provozati se po netaknutoj prirodi, kada je povoljan vodostaj u kanuima mogu zaveslati Dunavom ili, u krajnjem slučaju, odmarati se na dekicama", objašnjava Maja Horvat, voditeljica marketinga Eko kuće Zlatna Greda. 

Susret župana sa stranim tour operatorima samo je jedan u nizu sastanaka kojima Osječko-baranjska županija želi unaprijediti istočnu Hrvatsku kao jedinstvenu kontinentalnu turističku destinaciju.


Tagovi

OBŽ Turizam Kontinentalni turizam Eko centar Zlatna Greda


Partner