Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 06.10.2008.

Adela Jareš osvojila prestižnu titulu

TRADICIJA Izabrana najuzornija seoska žena županije

  • 1.700
  • 81
  • 0

Adela Jareš iz Donjih Sređana u općini Dežanovac najuzornija je seoska žena Bjelovarsko-bilogorske županije za ovu godinu - odlučeno je izborom moslavačkom selu Staroj Ploščici, odakle je prošlogodišnja pobjednica Verica Kobra.

Bogat životopis

Životopis pobjednice, ispunjen svekolikim njezinim aktivnostima, bio je toliko uvjerljiv da ju je žiri, kojemu je predsjedao bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija, najuzornijom proglasio jednoglasno.

Adela, podrijetlom Čehinja, još od ranog djetinjstva osjetila je ljubav prema selu i poljoprivredi, pa je već u petom razredu osmoljetke počela musti krave ručno. Prava je majstorica u izradi čak 20-ak vrsti sira, iz mlijeka koje daje 25 krava, u njenu uzorno vođenom kućanstvu. Da je svestrana, upečatljiv je podatak da i šiša svoje ukućane. Zvršila je srednju poljoprivrednu školu i zna raditi sve poslove traktorom.

U slobodno vrijeme nedjeljom slika, radi aranžmane cvijeća, piše pjesme, pa je jednu i pročitala na predstavljanju za izbor najuzornije seoske žene županije. Ne umanjujući uzoritost ostalih kandidatkinja žiri je za drugo mjesto proglasio Miru Kovažik iz Laminca, a za treće Anitu Martinković iz Sasovca.

Najljepši stol

Kako se kandidatkinjama ocjenjuje i umijeće u aranžiranju stola, najljepšim, opet jednoglasno, zbog isključivo domaće hrane, žiri je proglasio stol Gordane Dragojević iz Bereka. Natjecale su se još Vlasta Besprska iz Treglave, Dubravka Smrćek iz Zrinskog Toplovca i Suzana Trošćan iz Ploščice koje su dopratili njihovi muževi.


Izvori

Večernji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

EU osigurava 40 milijuna cjepiva protiv ptičje gripe - namijenjeno je zaštiti ljudi

Europsko tijelo za pripravnost i odgovor na zdravstvene krize potpisat će danas ugovor s tvrtkom CSL Seqirus kako bi osiguralo 665.000 doza cjepiva protiv ptičje gripe, v...

Više [+]