Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biciklistički turizam
  • 28.07.2015. 13:25

600 kilometara ruralnog turizma!

Izdan Promotivni film o biciklističkim stazama Virovitičko-podravske županije.

  • 148
  • 10
  • 0

Zahvaljujući EU projektima IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska, Virovitičko-podravska županija postala je središte biciklističkog turizma kontinentalnog dijela Hrvatske. Provedbom projekata Drava4Enjoy i Biciklističke staze uz Dravu, na području županije označeno je preko 600 kilometara biciklističkih staza.

Inicijator i nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, partneri na projektu su Grad Szentlőrinc i VIDRA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 2,2 milijarde eura, a od tog iznosa na hrvatskoj strani je predviđeno 1,1 milijardi eura.

Doživite i uživajte u Dravskoj nizini

Projekt Drava4Enjoy, punog naziva Experienceandenjoythe Drava Valleybybicycle (Doživite i uživajte u Dravskoj nizini biciklom), sufinanciran je EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Kao jedna od glavnih aktivnosti projekta posebno se ističe rekonstrukcija dvorca (kurije) Janković u selu Kapela Dvor koji je bio zapušten i u ruševnom stanju.

Dvorac je obnovljen u svrhu Turističko-edukacijskog centra, a u sklopu dvorca nalazi se turistička info-točka, Wi-Fi, suvenirnica i edukacijske dvorane. Turističko-edukacijski centar u Kapela Dvoru bit će središnja točka biciklističkih ruta koje su kroz projekt označene, a obuhvaćaju područje Pitomača-Terezino Polje, Kapela Dvor-Virovitica i Lukač-Budakovac, u ukupnoj duljini od gotovo 70 km.

Biciklistički maraton Virovitica - Barcs

Osim informacija dostupnih u turističko-edukacijskom centru, zaljubljenici u biciklizam moći će koristiti trojezične (HR-ENG-HU) turističke karte i vodiče, koji su dostupni za GPS uređaje i pametnetelefone (smartphone). Cikloturistički vodiči osposobljeni kroz organiziranu edukaciju i trening program pružati će zainteresiranim posjetiteljima stručnu uslugu prema zahtjevu. Na ovoj ruti već je općepoznat biciklistički maraton Virovitica - Barcs, a u sklopu projekta organiziran je i maraton na relaciji Kapela Dvor - Szentlőrinc.

Potaknuti time, u Turističkoj zajednici Virovitičko-podravske županije odlučili su izraditi promotivni film koji će prezentirati dio ljepote naše županije i mnogobrojnih staza za bicikliste. Film su snimili Matija Turkalj i Kristijan Toplak.


Tagovi

Biciklistička staza Drava4Enjoy Biciklistički turizam Matija Turkalj Kristijan Toplak VPŽ IPA projekt


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na povratku iz Mostara valja i doručkovati, a u aščinici BurekKing u Jablanici kuharica Hajra Nezirić taman priprema burek ispod saća. Svemir nas je uspješno povezao ;) Kaže ova kuharica da sastojke nabavljaju od lokalnih dobavljača. Ispeče... Više [+]