Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pećinski trekking
  • 26.07.2016. 16:30

500 sportaša na prvom pećinskom trekkingu u RH!

Prošlog vikenda u Lici se održala dosad najveća sportsko-humanitarna manifestacija Lika Cave Trekk, za kojom vlada veliki interes među sportašima Hrvatske, ali i iz čitave Europe i svijeta.

  • 552
  • 26
  • 0

Prošlog vikenda u Lici se održala dosad najveća sportsko-humanitarna manifestacija Lika Cave Trekk, za kojom vlada veliki interes među sportašima Hrvatske, ali i iz čitave Europe i svijeta.

Izniman odaziv i interes prijavljenih sudionika 1. Lika Cave Trekka iznenadio je i oduševio organizatore utrke koji su pripremili stazu dugu čak 100 kilometara.

Prvi pećinski trekking koji je na jednom mjestu okupio više od 500 sportaša avanturista, pripremio je potpuno originalan koncept - trčanje od spilje do spilje na području Pećinskog parka Grabovača, jedinog pećinskog parka u Hrvatskoj.

Preko 40 speleoloških lokaliteta

Da Grabovača itekako opravdava ime Cave Trekk kao niti jedna druga lokacija u Hrvatskoj i šire, dokazuje i činjenica da se na širem području Grabovače nalazi preko 40 speleoloških lokaliteta pa se tako trčalo kroz četiri dionice različitog intenziteta i duljine - Light, Active, Challenger i Ultra - sve sa zajedničkim startom i ciljem u centru Perušića.

U pećini Samograd kontrola je bila na samom kraju pećine, 400 metara u dubini zemlje.

Lika na karti avanturističkog turizma!

"Manifestacija je Liku velikim slovima stavila na kartu avanturističkog turizma i u području sportskih utrka. Mnogo smo radili na kvaliteti staze te osigurali sve preduvjete za vrhunsku razinu profesionalnosti same utrke i sigurnost sportaša koji dolaze. Lika Cave Trekk će zasigurno postati tradicionalna manifestacija koja na najbolji način promovira naš park i cijelu Liku kao destinaciju nezaboravnih avantura", izjavila je ravnateljica Pećinskog parka Grabovača, Katarina Milković.

Avantura je zaista najveći predznak ove manifestacije jer osim trekkinga za sve zainteresirane pripremljeno je i splavarenje prekrasnom rijekom Likom te prezentacija jedinstvene turističke ponude "Lika is adventure".

OPG-ovi ponudili najbolje od ponude

Bio je tu i izuzetan gastronomski i umjetnički doživljaj te su posjetitelji cijeli dan mogli kušati proizvode OPG-ova s područja Like, a u Perušiću su umjetnici grafiteri oslikavali površine motivima najpoznatijeg Ličana Nikole Tesle povodom 160 godina njegova rođenja, ali i motivima georaznolikosti čime se Grabovača posebno istaknula u Hrvatskoj.

Cilj utrke je popularizacija prirodne baštine, geobaštine i geoturizma Hrvatske, a ona ima i svoj humanitarni karakter te je suorganizator događanja Zaklada Ana Rukavina. Na dan utrke svi zainteresirani moći će se upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica "Lijek je u nama" čime mogu doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

Nakon utrke za sve posjetitelje organiziran je akustični koncert grupe Vatra u pećini Samograd. Koncert počinje u 20 sati u nezaboravnoj atmosferi na temperaturi od samo 9°C.


Tagovi

Pećinski trekking Lika Cave Trekk Sportaši


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]