Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurentnost
  • 26.08.2014. 11:10

3,6 mil. kn za turističku ponudu OPG-ima

Najveći je interes za ostvarenje prava na bespovratna sredstva purem programa Ministarstva turizma zabilježen u Zadarskoj županiji, u kojoj su odobreni projekti čak četiriju gospodarstava

Foto: Grofovo kušaonica vina
  • 287
  • 23
  • 0

U sklopu programa "Konkurentnost turističkog gospodarstva" Ministarstvo turizma RH osiguralo je za unaprjeđenje turističke ponude na gospodarstvima sredstva u iznosu od 26,65 milijuna kuna. Potporu su do sada ostvarila 83 projekta, kojima će se u sklopu OPG-ova nalaziti nove kušaonice vina i maslinova ulja, ukupno njih 20, a radi se o vrijednosti u iznosu od 3,68 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Gospodarstva kojima su odobrena sredstva nalaze se u više županija – po jedno gospodarstvo u Osječko – baranjskoj županiji, Koprivničko – križevačkoj i Virovitičko – podravskoj, po dva gospodarstva u Splitsko – dalmatinskoj, Dubrovačko – neretvanskoj, Istarskoj, Sisačko – moslavačkoj i Međimurskoj te tri u Bjelovarsko – bilogorskoj. Najveći je interes pak zabilježen u Zadarskoj županiji, u kojoj su odobreni projekti čak četiriju gospodarstava. Potporu su dobili i projekti sa ciljem izgradnje izletišta, razvoj dodatnih sportsko – rekreativnih sadržaja, uređenje apartmana, izgradnja vidikovaca i slično.

Podizanje ukupne konkurentnosti turizma

Darko Lorencin, ministar turizma, ovom je prigodom naglasio je važnost podizanja ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma, a upravo je novi program Ministarstva turizma usmjeren ka tom cilju, javlja novilist.hr. Pristup očuvanju tradicije putem bespovratnih sredstava namijenjenih obiteljskim gospodarstvima osigurava očuvanje baštine, ali i povećava ponudu autohtonih proizvoda turistima, kojima u odabiru lokacije za odmor postaje atraktivnost ponude i tradicionalni ugođaj.

Sredstva iz navedenog programa dodjeljuju se na osnovi prijave na javne pozive, a do sada najveće iznose potpora u iznosu od 70 tisuća kuna svojim su projektima ostvarili Zadruga Podolski iz Križevaca, OPG Ljudevita Kolara iz Baranje te OPG Daus Emila iz Istre. Na ovaj se način ukazuje i na sve veću važnost obiteljskih gospodarstava u turističkoj ponudi Hrvatske.

Foto: Grofovo kušaonica vina


Tagovi

Ministarstvo turizma OPG Turistička ponuda Bespovratna sredstva Darko Lorencin Javni poziv Zadruga Podolski OPG Ljudevit Kolar OPG Daus Emila Kušaonice vina


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]