Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodna izložba vina KKŽ
  • 15.06.2015. 11:30

Županovo vino - graševina Tanje Grudić!

Počasnu nagradu Županovo vino osvojila je graševina Tanje Grudić, dok je Gradonačelnikovim vinom proglašeno vino Kleščec Dragutina Kamenjaka

  • 800
  • 37
  • 0

U sklopu Križevačkog velikog Spravišča, u subotu 13. lipnja održana je u Križevcima XIII. Međunarodna izložba vina Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije i Udruge vinogradara i vinara Bilikum iz Križevaca.

Na samom početku programa predsjednik Udruge Bilikum Denis Maksić osvrnuo se na organizacijske početke županijskih izložbi vina, dok je predsjednik Zajednice Udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota govorio o razvoju i proizvodnji vina na području Županije.

Ovogodišnji pobjednici

Zdravicu pajdašiji održao je gradonačelnik Branko Hrg, a izložbu je službeno otvorio župan Darko Koren naglasivši kako će Županija u okviru svojih mogućnosti i nadalje pomagati ovu poljoprivrednu granu, jer ovakve ocjene govore kako treba pomoći i nagraditi veliki trud i zalaganje proizvođača koji doprinose promociji naše Županije.

Na ocjenjivanje pristiglo 107 uzoraka vina

Na ovogodišnju izložbu pristiglo je 107 uzoraka vina iz Mađarske i Republike Hrvatske. Ocjenjivačka komisija pod predsjedanjem Zdenka Ivankovića, dipl. ing. dodijelila je 2 velika zlatna odličja, 32 zlatna odličja, 40 srebrnih odličja i 24 brončana odličja te pet priznanja.

Već tradicionalno na županijskoj izložbi proglašava se i Županovo vino, a ovogodišnju počasnu vinsku nagradu osvojila je graševina Tanje Grudić iz OPG Pomona. Šampion izložbe je Cezar Winery kft. - Malbec, mješavina sorti iz Nagyrada. Gradonačelnikovim vinom proglašeno je vino Kleščec Dragutina Kamenjaka te OPG Dragutina Posavca sa Frankovkom. Najbolje predikatno vino je Traminac Zlatka Sonenšajna, a najbolje voćno vino je OPG Jadranka Mihalića.

Nakon dodjela plaketa i priznanja okupljeni su se nastavili družiti uz Večer vina i čvaraka te zabavni dio programa.

Tekst i foto: Melita Ivančić, KKŽ


Tagovi

Županovo vino Gradonačelnikovo vino Denis Maksić Darko Sobota Branko Hrg 13. Međunarodna izložba vina KKŽ Darko Koren Zdenko Ivanković Tanja Grudić Dragutin Kamenjak Dragutin Posavac Zlatko Sonenšajn Jadranko Mihalić


Partner

Koprivničko-križevačka županija

Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica, Hrvatska
tel: +385 (0) 48 658 135, e-mail: denis.maksic@kckzz.hr web: http://kckzz.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB