Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 12.05.2017. 18:00

Županija napunila baroknu jezgru Osijeka

Jedan od načina brendiranja kontinentalnog turizma, okupio je u najljepšoj baroknoj oazi, a zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji, mnoštvo posjetitelja od kojih se većina vratila kući bar s jednim autohtonim proizvodom, rukotvorinom, suvenirom ili vinom.

Foto: Vladimir Šišljagić Facebook
  • 1.025
  • 112
  • 0

I ove su godine pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije pod motom: kakvu su nam baštinu ostavili naši preci, takvu smo mi dužni ostaviti našoj djeci, organizirani tradicionalni deveti po redu Dani vina, turizma i cikloturizma, koji su, iz godine u godinu, okrunjeni sve većim odazivom gostiju, poslovnih partnera, hotelijera i drugih.

Predstavljanje autohtonih proizvoda

Govorimo li o cilju manifestacije, bitno je naglasiti da se isti ogleda u predstavljanju naših autohtonih proizvoda, vrhunskih vina, kontinentalnog turizma, tradicije, krajobraza, hortikulture ili točnije, kulture same te svega onoga što može biti zanimljivo modernom turistu koji želi nešto vidjeti, upoznati i kušati, kako bi mu to ostalo duboko u sjećanju.

Danima vina, turizma i cikloturizma Županija povezuje turizam, baštinu i gastronomiju

Manifestacijom se tako povezalo dva fundamentalna pojma, turizam - kao važnu stratešku granu Osječko-baranjske županije, koji osim što otvara mogućnosti da gostu prodamo našu kulturno-tradicijsku baštinu, gastronomiju i običaje, stvara nove vrijednosti, te okoliš - kao najvažniji resurs, koji je odgovornost svih nas.

Sajam antikviteta zablistao, vinima brendiramo kontinentalni tuirzam

U tom smislu, u Osijeku je u sklopu Dana vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije, održan i Sajam antikviteta i vinske ulice na Trgu Svetog Trojstva pri čemu se Trg Sv. Trojstva pretvorio u "Vinski trg". Tako smo javnosti pokazali samo jedan od načina brendiranja kontinentalnog turizma u najljepšoj baroknoj oazi gdje se okupilo mnoštvo posjetitelja od kojih se većina vratila kući bar s jednim autohtonim proizvodom, rukotvorinom, suvenirom ili vinom.

Znameniti broj posjetitelja na 9. Danima vina, turizma i cikloturizma

Organizatori ove hvalevrijedne manifestacije, Osječko-baranjska županija i TZ Osječko-baranjske županije, kao i pokrovitelj Grad Osijek ističu zadovoljstvo posjećenosti, a posjetama su također zadovoljni i Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska365 i Wine tour Osijek Baranja county koji su također uključeni u ovu znamenitu inicijativu.

Župan Šišljagić: markica Zlatni dukat prepoznata je i izvan Hrvatske

Tim povodom, parafrazirali bismo dr.sc. Vladimira Šišljagića koji je prvu majsku subotu proveo u Tvrđi družeći se s tradicijom, a koji smatra da svojom kvalitetom naša vina visoko kotiraju. Pri tome je posebice istaknuo ona koja dobivaju zlato, srebro i broncu na Danima vina i turizma te je u skladu navedenog naglasio kako je markica Zlatni dukat, a koju za najbolja vina dodjeljuje Osječko-baranjska županija, prepoznata i izvan Republike Hrvatske.

Foto: Vladimir Šišljagić Facebook


Tagovi

Dani vina Turizma i cikloturizma Osječko baranjska županija Vladimir Šišljagić Sajam antikviteta


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]