Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 12.05.2017. 18:00

Županija napunila baroknu jezgru Osijeka

Jedan od načina brendiranja kontinentalnog turizma, okupio je u najljepšoj baroknoj oazi, a zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji, mnoštvo posjetitelja od kojih se većina vratila kući bar s jednim autohtonim proizvodom, rukotvorinom, suvenirom ili vinom.

Foto: Vladimir Šišljagić Facebook
  • 1.023
  • 112
  • 0

I ove su godine pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije pod motom: kakvu su nam baštinu ostavili naši preci, takvu smo mi dužni ostaviti našoj djeci, organizirani tradicionalni deveti po redu Dani vina, turizma i cikloturizma, koji su, iz godine u godinu, okrunjeni sve većim odazivom gostiju, poslovnih partnera, hotelijera i drugih.

Predstavljanje autohtonih proizvoda

Govorimo li o cilju manifestacije, bitno je naglasiti da se isti ogleda u predstavljanju naših autohtonih proizvoda, vrhunskih vina, kontinentalnog turizma, tradicije, krajobraza, hortikulture ili točnije, kulture same te svega onoga što može biti zanimljivo modernom turistu koji želi nešto vidjeti, upoznati i kušati, kako bi mu to ostalo duboko u sjećanju.

Danima vina, turizma i cikloturizma Županija povezuje turizam, baštinu i gastronomiju

Manifestacijom se tako povezalo dva fundamentalna pojma, turizam - kao važnu stratešku granu Osječko-baranjske županije, koji osim što otvara mogućnosti da gostu prodamo našu kulturno-tradicijsku baštinu, gastronomiju i običaje, stvara nove vrijednosti, te okoliš - kao najvažniji resurs, koji je odgovornost svih nas.

Sajam antikviteta zablistao, vinima brendiramo kontinentalni tuirzam

U tom smislu, u Osijeku je u sklopu Dana vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije, održan i Sajam antikviteta i vinske ulice na Trgu Svetog Trojstva pri čemu se Trg Sv. Trojstva pretvorio u "Vinski trg". Tako smo javnosti pokazali samo jedan od načina brendiranja kontinentalnog turizma u najljepšoj baroknoj oazi gdje se okupilo mnoštvo posjetitelja od kojih se većina vratila kući bar s jednim autohtonim proizvodom, rukotvorinom, suvenirom ili vinom.

Znameniti broj posjetitelja na 9. Danima vina, turizma i cikloturizma

Organizatori ove hvalevrijedne manifestacije, Osječko-baranjska županija i TZ Osječko-baranjske županije, kao i pokrovitelj Grad Osijek ističu zadovoljstvo posjećenosti, a posjetama su također zadovoljni i Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska365 i Wine tour Osijek Baranja county koji su također uključeni u ovu znamenitu inicijativu.

Župan Šišljagić: markica Zlatni dukat prepoznata je i izvan Hrvatske

Tim povodom, parafrazirali bismo dr.sc. Vladimira Šišljagića koji je prvu majsku subotu proveo u Tvrđi družeći se s tradicijom, a koji smatra da svojom kvalitetom naša vina visoko kotiraju. Pri tome je posebice istaknuo ona koja dobivaju zlato, srebro i broncu na Danima vina i turizma te je u skladu navedenog naglasio kako je markica Zlatni dukat, a koju za najbolja vina dodjeljuje Osječko-baranjska županija, prepoznata i izvan Republike Hrvatske.

Foto: Vladimir Šišljagić Facebook


Tagovi

Dani vina Turizma i cikloturizma Osječko baranjska županija Vladimir Šišljagić Sajam antikviteta


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Znate li kako prepoznati dobar solarni modul?

Svi solarni moduli izgledaju slično, ali ipak nisu svi isti. Tehnologija kod solarnih modula svakim danom napreduje i ono što je prije 10 godina bilo nezamislivo - danas...

Više [+]