Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DHMZ
  • 16.09.2017. 10:30

Znanstvenici u Puli o olujama i klimi

9. međunarodna znanstvena konferencija o opasnim olujama održava se od 18. do 22. rujna u Puli.

Foto: Bigstockphoto/Berislavskiy
  • 217
  • 11
  • 0

Državni hidrometeorološki zavod i Europski laboratorij za opasne oluje (ESSL) održat će petodnevnu 9. međunarodnu znanstvene konferenciju o opasnim olujama (European Conference on Severe Storms - ECSS2017). Konferencija počinje u ponedjeljak 18. rujna 2017. s početkom u 9 sati u Hotelu Histria.

Na otvaranju konferencije, na kojoj će sudjelovati 200 stručnjaka iz više od 15 zemalja Europe i svijeta, govorit će ravnateljica DHMZ-a dr. sc. Nataša Strelec Mahović te predstavnici grada Pule i Istarske županije.

Glavne teme konferencije bit će svi aspekti olujnih grmljavinskih nevremena te klimatologija opasnih vremenskih pojava, njihov socioekonomski utjecaj i prilagodba rizicima.

Olujna grmljavinska nevremena predstavljaju potencijalnu opasnost za ljudske živote i materijalna dobra, dok je vrijeme i mjesto nastanka te intenzitet istih još uvijek teško predvidiv i time predstavlja jedan od najvećih izazova u prognozi vremena, dok je prilagodba infrastrukture vitalna za prevenciju.

Znanstvena istraživanja pomažu u poboljšanju prognoza opasnih oluja, a time i u pravovremenom izdavanju upozorenja koja mogu pridonijeti zaštiti ljudi i njihove imovine. Konferencija se organizira svake druge godine i do sada su je ugostili: Toulouse (Francuska), Prag (Češka), León (Španjolska), Trst (Italija), Landshut (Njemačka), Palma de Mallorca (Španjolska), Helsinki (Finska) i Wiener Neustadt (Austrija).

Foto: Bigstockphoto/Berislavskiy


Tagovi

Konferencija Oluja Klima


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kako milo gleda i kako je prekrasan! 🥰