Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Đakovo Expo Zlatne ruke
  • 03.05.2018. 12:00

Zlatne ruke promoviraju suvremeni život na selu i malo poduzetništvo

Već 10. jubilarni Expo 2018. okuplja lokalna obiteljska gospodarstva, udruge i zadruge, promovira obrtnu tradiciju i domaću radinost, plodove ruku i zemlje, strukovna zanimanja, organizira stručna predavanja za poljoprivrednike i poduzetnike, ali i nudi najfinije slastice.

Foto: Danijel Geošić
  • 234
  • 32
  • 0

Selo i poljoprivreda, sve što stvaraju vrijedne ruke slavonskog čovjeka, poljoprivredni alati i strojevi, predavanja agrarnih stručnjaka, tradicijski zanati i suvremeni obrti, revija teladi koju predvode djeca u narodnome ruhu, prezentacija strukovnih zanimanja i nove poslovne prilike. Sve je to dio sajamskog mozaika koji 4. i 5. svibnja u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo i oko nje, na više od 5.000 kvadrata izložbenog prostora, nudi 10. Sajam poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva - Đakovo Expo Zlatne ruke.

Izazov i prilika gospodarstvenicima 

"Đakovo Expo smjestili smo u zatvorenu jahaonicu, jer smo mišljenja da potencijali reprezentativnog prostora jahaonice još nisu dovoljno iskorišteni. Za ovu smo ideju odmah dobili podršku Ergele i sada nam predstoje posljednje pripreme za Zlatne ruke. Deseti je Đakovo Expo prilika za analize i procjene u kojem pravcu razvijati ovaj sajam; sigurno je da ćemo ga nastojati učiniti promotorom modernoga života u ruralnom području i generatorom malog i srednjeg poduzetništva u Đakovu, ali i Đakovštini", kaže gradonačelnik Đakova Marin Mandarić

"Za svakog našeg poljoprivrednika, obiteljsko gospodarstvo, obrtnika i malog poduzetnika dolazak na Zlatne ruke mora predstavljati izazov i priliku za prezentaciju njegovih dosadašnjih postignuća, ali i mjesto na kojemu će relevantni stručnjaci svima u svojoj branši dati novu korisnu informaciju, savjet ili poticaj za daljnje napredovanje", dodaje Mandarić.  

Da je Đakovo Expo prepoznatljiv kao priredba od posebnoga značaja za istočnu Slavoniju potvrđuju pokroviteljstva Predsjednice Republike, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, obrta i poduzetništva, Ministarstva turizma i Osječko-baranjske županije. Prvi je put prisutan i grad partner - Lipik. 

Stručnjaci o aktualnostima u agraru

"Na radionicama i izlaganjima ovogodišnjeg 10. Expoa bit će riječi o novostima za korisnike izravnih potpora u svim granama poljoprivrede i Programu ruralnog razvoja, o plodnom tlu bez kontaminata, jačanju svijesti o očuvanju okoliša, o mogućnostima za poduzetnike iz europskih fondova, o rizicima i osiguranjima za gospodarstvenike, o stresu kod životinja, odgovornosti za kućne ljubimce i skrbi o napuštenim životinjama, ali i o svim drugim aktualnim temama, zaključuje gradonačelnik Mandarić i ne zaboravlja još jednu bitnu sastavnicu manifestacije - predstavljanje učeničkih zadruga strukovnih škola i zanimanja u kojima će se moći obrazovati budući srednjoškolci.

Zato Expo može biti zanimljiv i osmašima, pomažući im u izboru životnog poziva. Pogotovo zasladi li se posjet Ergeli prvog vikenda u svibnju odabranom slasticom na Festivalu čokolade.

Autor: Danijel Geošić, Univerzal d.o.o.
 


Fotoprilog


Tagovi

Đakovo Expo Zlatne ruke

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]