Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska manifestacija
  • 21.05.2015. 16:45

Zlatna vina Alpe Adria

Zlatna vina Alpe Adria će se održati 30. svibnja 2015. godine u prostorima Hotela Picok u Đurđevcu (Koprivničko-križevačka županija), Trg sv. Jurja 9.

  • 142
  • 8
  • 0

Manifestacija Zlatna vina Alpe Adria 2015. održava se kao zajednički projekt sufinanciran od strane Saveza Alpe Jadran. Manifestacija se održava u organizaciji Koprivničko-križevačke županije sa partnerima u projektu: Županija Vas (Mađarska), Udruga vinogradara Koruška (Austrija), Turističko društvo Ptuj (Slovenija), Folklorna grupa Hajdenjaki Unterpullendorf (Austrija), Udruga vinogradara Csurgo (Mađarska), Centar za kulturu Letenye (Mađarska), Udruga Balatonboglári Hegyközség (Mađarska), Udruga vinogradara i voćara Đurđevac, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije.

Zlatna vina Alpe Adria će se održati 30. svibnja 2015. godine u prostorima Hotela Picok u Đurđevcu

Cilj međunarodne izložbe vina Zlatna vina Alpe Adria 2015. je promocija vina, vinara i vinorodnih područja u regijama članicama Saveza Alpe Jadran. Manifestacija okuplja vinare s najbolje ocijenjenim vinima (zlatna vina) na izložbama vina u regijama zemalja članica Saveza Alpe Jadran i šire.

Međunarodna ocjenjivačka komisija

Vina pristigla na izložbu ocijenjena su od strane međunarodne ocjenjivačke komisije na čelu s Edijem Maletićem s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. U konkurenciji su bili proizvođači s kvalitetnim i vrhunskim vinima sa geografskim podrijetlom, koja su na prethodnim izložbama ocijenjena zlatom.

Na samoj izložbi najbolje ocijenjeno vino bit će proglašeno Zlatnim vinom područja Alpe-Adria.

Međunarodna izložba vina Zlatna vina Alpe Adria prvi put je održana 2014. godine i na njoj su ocijenjena 53 uzorka vina proizvođača iz Mađarske, Slovenije, Austrije i Hrvatske, od kojih je 30 ocijenjeno zlatom. Ukupni pobjednik izložbe bila je Zadruga Podolski iz Križevaca (HR) sa ledenom graševinom, šampion među bijelim vinima bilo je Vinogradarstvo i podrumarstvo Cmrečnjak (HR) sa sauvignonom, dok je šampion među crnim vinima bio proizvođač Láng József iz Kőszega (HU).


Tagovi

Zlatna vina Alpe Adria Msađarska Edi Maletić Promocija vina Savez Alpe Jadran Vinogradarstvo i podrumarstvo Cmrečnjak


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]