Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promatranje ptica
  • 14.01.2017. 13:30

Zimsko prebrojavanje ptica močvarica

Pridružite se prvom uključivanju u međunarodni projekt Zimskog prebrojavanja ptica močvarica na području ekološke mreže HR1000009 Ribnjaci uz Česmu!

Foto: skeeze/pixabay.com
  • 1.052
  • 104
  • 0

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije, poziva vas da se pridružite u prvom uključivanju u međunarodni projekt Zimskog prebrojavanja ptica močvarica (International Waterbird Census - IWC) na području ekološke mreže HR1000009 Ribnjaci uz Česmu, odnosno na području Ribnjaka Siščani i Blatnica - Staro Štefanje 142.

Projekt će se održati u ponedjeljak, 16. siječnja 2017. godine od 12 sati, Info-punkt Blatnica s Poučnom stazom Lokvanjić, koji su kao dio EU projekta ekološke mreže Natura 2000 uključili i u turističku ponudu Bjelovarsko-bilogorske županije te je Turistička zajednica BBŽ u suradnji s Javnom ustavnom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode BBŽ i uz potporu Hrvatske turističke zajednice izdala i 4-jezičnu promotivnu offline i online brošuru s programima promatranja ptica ("birdwatchinga") koju će tom prigodom i predstaviti.

Sudjelovat će stručnjaci za zaštitu prirode

U programu Zimskog prebrojavanja ptica sudjelovat će i stručnjaci iz javnih ustanova za zaštitu prirode iz Hrvatske, ornitolozi iz udruge BIOM za zaštitu i proučavanje prirode i ptica, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, posjetitelji iz turističkih zajednica te zaljubljenici u promatranje ptica.

Program:

  • 07:30 - okupljanje kod "Info-edukativnog punkta Blatnica" ,Staro Štefanje 142, polazak na ribnjak Siščani od kuda se kreće u obilazak ribnjaka Siščani prema Ribnjaku Blatnica
  • 12:00 - dolazak pred Info-edukativni punkt Blatnica i s kasnije pridošlim posjetiteljima obilazak Poučne staze Lokvanjić (cijela ili dio staze, ovisno od vremena)
  • 13:30 - prezentacija Info-edukativnog punkta Blatnica i nove turističke brošure s osmišljenih desetak programa "birdwatchinga" u Seoskom turističkom domaćinstvu Kiđemet A.Starčevića 132, Narta

Foto: skeeze/pixabay.com


Tagovi

Prebrojavanje ptica Zima Zaštita prirode Projekt TZ Bjelovarsko-bilogorska županija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]