Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žetveni običaji
  • 13.06.2015. 10:20

Žetveni sajam u Županji!

4. srpnja 2015. posketite peti Žetveni sajam u Županji!

  • 263
  • 25
  • 0

Poslovi vezani uz godišnju žetvu toliko su se utkali u društveni, ali i kulturni život Slavonaca da su s vremenom postali ne samo egzistencijalna nužda, već i simbol radišnosti ljudi toga kraja.

Zato je uvijek atraktivno prisustvovati manifestacijama koje osim teškog rada ističu i ljepotu žetvenih običaja. Tako, primjerice, posjetitelji Županje u srpnju mogu uživati u nošnjama namijenjenima isključivo za ovu vrstu posla te u jelima i pićima karakterističnima za to vrijeme godine. Uz običaje se, koji prate samu žetvu, tijekom manifestacije izlažu i rukotvorine od bošnjačke šlinge do graištanskih tikvica, a posjetitelje veseli i vožnja zaprežnim kolima.

4. srpnja 2015. posketite peti Žetveni sajam u Županji!

Projekt je započet kako bi se prikazale zaboravljene pojedinosti iz života naših predaka te samim time pohranilo znanje o vlastitoj kulturnoj baštini. Cilj projekta je otrgnuti iz zaborava starinski način žetve, povezati narodnu kulturnu baštinu i slavonske gastro specijalitete te stvoriti turistički proizvod.

Proizvođači poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, tradicijskih proizvoda, rukotvorina i suvenira izlagat će svoje proizvode na Ilijinom i Rezinom stanu u Županji u sklopu manifestacije Žetva i vršidba u prošlosti i Žetvenog sajma. Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a svi će posjetitelji imati priliku s izlagačima razgovarati o domaćim proizvodima i uslugama. Cilj je sajma promocija izvornih slavonskih proizvoda, usluga, obrta i udruga.


Tagovi

Žetveni sajam Županja Vršidba Kulturna baština Rukotvorine


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."