Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slama land art
  • 19.08.2019. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Žetva je završila, slama iznova pretvorena u umjetnička djela

Ovoga vikenda svi su putevi vodili na 14. Slama land art festival.

Foto: Vedran Stapić
  • 146
  • 40
  • 0

Već 14. Slama land art festival, ovoga puta pod nazivom "Radost Življenja", održao se ovoga vikenda na 'Kovačkim livadama' smještenim između Osijeka i Bilja. Umjetnici su svoja impresivna djela započeli raditi još u ponedjeljak, 12. kolovoza, kako bi za vikend sve dočekalo spremno posjetitelje koji i ovoga puta nisu razočarali - svi su htjeli biti na Slami!

"Već dugi niz godina u skladu s prirodom i uz podršku dragih ljudi, stvaramo i rastemo - iznutra i izvana, kao pojedinci, ali i kao zajednica koja malim, sigurnim koracima korača prema velikim promjenama, a ovog puta približit ćemo im se uz ovogodišnju temu 'Radost Življenja'!

Svijet u kojem živimo vrlo lako ubrzava naš tempo, nudi nam brojne podražaje koji nas istiskuju i udaljavaju od čiste jednostavnosti, sreće i lakoće nudeći nam zatim putokaze koji nerijetko put nazad do njih čine još kompliciranijim. Ali, ako na trenutak zastanemo, znat ćemo da su putevi ucrtani u mape do radosti jedinstveni za svakog od nas, a svi oni do cilja vode putevima naše unutrašnjosti iz koje se sreća lako širi i dijeli s drugima.

Kovačke livade bile su mjesto pjesme, plesa, uživanja u ravnici

Tako su i brojna učenja, kao i najveće religije svijeta, upravo su u 'Radosti Življenja' pronalazile cilj i ispunjenje svojih učenja. Mi se želimo prisjetiti njene lakoće i okupiti se kako bi nas inspirirala u zajedničkom stvaranju!", stajalo je još u najavi festivala prije gotovo četvrt stoljeća pokrenuo Nikola Faller.

Žetva je završila, a slama pretvorena u umjetnost. Čudo je ta naša ravnica. Moramo li reći da su najviše uživala djeca, premda ništa manje oduševljenje nisu krili ni oni malo pa i puno stariji. 


Fotoprilog


Tagovi

Slama Land art festival Skulpture


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]