Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oranje
  • 15.07.2013.

Završeno 11. natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije

Na natjecanju je sudjelovalo devet orača, koji su pokazali vještine oranja.

  • 330
  • 28
  • 0

U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije, Općine Vrbanja, Udruge natjecatelja u oranju Vukovarsko-srijemske županije i Poljoprivredne savjetodavne službe u Vrbanji je prošloga vikenda održano 11. natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije.

Na natjecanju je sudjelovalo devet orača, koji su pokazali vještine oranja. Ovo natjecanje je odličan primjer koji pokazuje da razvoj tehnologije zahtjeva od poljoprivrednika ovladavanje novim tehnikama da bi mogli iskoristiti sve prednosti traktora kao stroja i pluga kao oruđa. Iako mnogi misle da je oranje jednostavna radnja, postoje velike razlike u tom postupku, a upravo sudjelovanje na ovakvim natjecanjima može dati nova znanja te motivaciju za većom, boljom i kvalitetnijom proizvodnjom.

Najbolji ove godine bili su Josip Vinković iz Bošnjaka, u kategoriji premetnjaka, dok je u kategoriji ravnjaka najbolji bio Luka Matajić iz Drenovaca. Pobjednici po kategorijama Josip Vinković i Luka Matajić odlaze na državno natjecanje koje se ove godine održava 31. kolovoza u Donjim Andrijevcima.

Najmlađi natjecatelj je bio Đuro Lešić iz Bošnjaka koji ima 18 godina, a u kategoriji plugovi ravnjaci osvojio je drugo mjesto.

Prilikom otvaranja sve nazočne pozdravio je ispred Vukovarsko-srijemske županije zamjenik župana Zdravko Kelić , ispred Poljoprivredno savjetodavne službe Đuro Cerovčec, te ispred Općine Vrbanja načelnik Ivica Sep. Glavni pokrovitelj natjecanja orača je, kao i svake godine bio Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije, a glavni sponzor tvrtka Lateran-agro iz Vinkovaca.

Natjecanje orača prilika je da se iz godine u godinu prati razvoj tehnologije koji od poljoprivrednika iziskuje neprestano usvajanje novih znanja i vještina, a sve s ciljem kako bi se ovladalo novim tehnikama koje olakšavaju posao i moderniziraju proizvodnju, a time doprinose i boljoj učinkovitosti u poljoprivredi, moglo se između ostaloga čuti na 11. natjecanju orača Vukovarsko-srijemske županije.

Autor: Alen Kuns


Tagovi

Natjecanje Orači Vukovarsko-srijemska županija Plugovi Pobjednici 11. Kategorije Vrbanja


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.