Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 26.02.2009.

Zapažen nastup osječke tvrtke Werkos

SKUP O EUROPSKIM ISKUSTVIMA U VOĆARSTVU

  • 497
  • 25
  • 0

O europskim iskustvima i rješenjima u voćarstvu bilo je riječi na istoimenom skupu koji je početkom tjedna održan u Zagrebu u organizaciji Hrvatske voćarske zajednice i Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Zapaženu ulogu u organizaciji, ali i sudjelovanju na skupu imala je i osječka tvrtka Werkos, koja se posljednjih nekoliko godina značajnim investiranjem u agrodjelatnost na području Osječko-baranjske županije svrstala među najveće ulagače u voćarsku proizvodnju. Tako je Senad Dupljak govorio o važnosti i prednostima proizvodnje bezvirusnog sadnog materijala, otkrivajući kako Werkos u svojim rasadnicima proizvodi bezvirusni, certificirani sadni materijal jabuke, kruške, šljive, trešnje, breskve i nektarine. Time se proizvođaču jamči zdravlje i genetska čistoća sadnog materijala, a tehnologijom "prijevremenih grančica" i optimalni budući razvoj voćke te minimalni troškovi rezidbe, kao i raniji ulazak u fazu rodnosti voćke a time i znatno brži povrat uložene investicije.

Veliko je zanimanje izazvalo i izlaganje mr. Ivane Šandrk-Nukić iz Werkosa o projektiranju i implementaciji novih sustava za zaštitu od tuče, kao i sustavima navodnjavanja "kap po kap", koje danas čine nužan preduvjet za kontinuiranu i isplativu voćarsku proizvodnju. Za razliku od strane konkurencije, te sustave i implementaciju osječka tvrtka nudi po znatno povoljnijim cijenama, uz projektiranje prema specifičnim potrebama proizvođača.

Svi predavači i sudionici tog značajnog i korisnog skupa suglasili su se o nužnosti većeg i kontinuiranog angažmana oko voćarstva kao važnog segmenta poljoprivredne proizvodnje, pred kojim su uoči ulaska u Europsku uniju mnogobrojni izazovi, ali i budućnost puna mogućnosti.

D.Kuštro

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zbunjenje kokice.

P.S. zadnja fotka sve govori ;)