Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EkoArena
  • 03.12.2018. 18:00

Zagorje može postati vodeća regija u ekološkoj proizvodnji u Hrvatskoj

EkoArena okupila je 80 izlagača u Bedekovčini, a zašto ravnatelj HPŠSS-a Zdravko Tušek smatra da je Zagorje idealno za eko proizvodnju? Pročitajte!

Foto: HPŠSS
  • 116
  • 13
  • 0

U petak, 30. studenog 2018. otvorena je EkoArena, 2. sajam ekoloških proizvoda u Bedekovčini koji organizira Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba.

Ove godine EkoArena je okupila osamdeset izlagača koji su dva dana izlagali i prodavali svoje proizvode, a uz to i sudjelovali na niz stručnih i aktualnih predavanja i okruglom stolu na temu "Uporaba sredstava za zaštitu bilja u ekološkoj proizvodnji".

"Svakodnevno tražimo rješenja kako bi ekološka poljoprivreda bila još uspješnija što svjedoči i ovaj 2. sajam ekoloških proizvođača EkoArena. Bavimo se sustavnom uspostavom reda u poljoprivrednom sektoru i proizvodnje hrane. Značajni napredak je korištenje zakonskih okvira kako bi naši poljoprivrednici došli na police trgovačkih lanaca donošenjem Zakona o poštenoj trgovačkoj praksi.

Kroz niz drugih zakona i mjera ova Vlada čini sve da bavljenje poljoprivredom bude ne samo isplativi već i unosan i ponosan posao. Što se tiče Zagorja, smatram da je idealna županija zbog niza komparativnih prednosti da postane vodeća regija u ekološkoj proizvodnji u Hrvatskoj",  izjavio je ravnatelj HPŠSS-a Zdravko Tušek na otvaranju EkoArene.


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Tagovi

Eko Arena Bedekovčina Zdravko Tušek Eko proizvodnja


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.