• Božićni grad
  • 17.12.2015. 13:30

Za vrijeme adventa u Osijeku Božićni grad!

Četvrti po veličini grad u Hrvatskoj, Osijek, prošle je godine dobio krovnu adventsku manifestaciju koja je obuhvaća već poznata slavonska božićna događanja.

  • 120
  • 9
  • 0

Četvrti po veličini grad u Hrvatskoj, Osijek, prošle je godine dobio krovnu adventsku manifestaciju koja je obuhvaća već poznata slavonska božićna događanja obogaćena nekim novim zanimljivostima koji u božićno vrijeme imaju cilj okupiti građane kako bi zajedno proslavili najljepše vrijeme godine.

Osječki adventski program obuhvaća Božićnu bajku u osječkom tramvaju, Festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOs, Sajam antikviteta u Tvrđi te Božićni sajam u Gornjem gradu.

Božićni gradić u Tvrđi

Središnji je dio programa Advent u Tvrđi, koji se odvija od 28. studenoga 2015. do 1. siječnja 2016. na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi, odnosno staroj gradskoj jezgri. Božićni gradić podignut je po uzoru na poznate srednjoeuropske sajmove te se u drvenim kućicama nude kobasice i božićne slastice, kuhano vino, čaj s rumom i ostali prigodni specijaliteti, a organizirani su i koncerti.

Za Dan Grada Osijeka, 2. prosinca održana je izložba papirnatih lampiona koji su izradili osječki osnovnoškolci, a na Trgu sv. Trojstva u zrak je pušteno stotine lampiona.

Tramvaj ukrašen s čak 30.000 lampica vozi svakog dana od 1. do 31. prosinca 2015. Polazi s Trga Ante Starčevića. Prijepodnevni termini rezervirani su za vrtićke i školske skupine, a popodnevni su otvoreni za javnost.

Radno vrijeme (polasci): svakodnevno od 29. studenoga do 31. prosinca 2015. od 16:00 do 19:00. Zbog ograničenog broja mjesta u tramvaju, obavezne su prethodne rezervacije. To se može obaviti na telefone 031 228 303 i 031 228 351 ili osobno u Čarobnoj kućici na Starčevićevom trgu.


Tagovi

Božićna događanja Božićni grad Osijek Advent WineOs Božićni tramvaj


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zimska idila na obroncima Dilj gore.
Bijeli omotač “grije” tlo kako bi za 2-3 mjeseca ovaj isti pejsaž zažutili maslačci i zazujile pčelice.

Koji vam je prikazani pejsaž najbolji?
:)

Foto: autor