Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EAAP
  • 11.09.2013.

Za člana Izvršnog odbora EAAP izabran ravnatelj HPA

Tema ovogodišnjeg 64. Godišnjeg simpozija Europske asocijacije za stočarsku proizvodnju bili su novi izazovi u stočarskoj proizvodnji

Foto: RGBStock.com
  • 294
  • 24
  • 0

Od 26. - 30.8.2013. godine u Nantesu (Francuska) održan je 64. Godišnji simpozij Europske asocijacije za stočarsku proizvodnju (EAAP - European Association for Animal Production). Tema ovogodišnjeg skupa bila je "Novi izazovi u stočarskoj proizvodnji zbog nejednoliko razvijenih područja, tržišnih zahtjeva i društvenih očekivanja". Predviđenim programom obuhvaćeno je cjelokupno područje znanstvenih dostignuća u stočarskoj proizvodnji uključujući genetiku, fiziologiju, hranidbu, menadžment i zdravlje životinja.

Održano je niz predavanja te na posterima izloženo mnoštvo znanstvenih radova velikog broja europskih i svjetskih znanstvenika. Sudionici su sudjelovali na radionicama i raspravama temeljem zadnjih i najaktualnijih istraživanja iz područja animalnih znanosti.

Također su imali priliku vidjeti pozitivne primjere uspješnog partnerstva međunarodnih timova koji zajedno okupljaju znanstvenike i interesne skupine. Posebna pozornost bila je usmjerena na efikasniji i brži transfer znanja i cjeloživotnog obrazovanja od stručnjaka do stočarskog sektora. Bila je to jedinstvena prilika za stručno usavršavanje i stjecanje novih ideja, posebno interesantno za mlade znanstvenike i studente.

Europska asocijacija za stočarsku proizvodnju - EAAP je međunarodni savez članica nacionalnih organizacija iz 37 zemalja iz Europe i Mediteranskog područja. Glavni ciljevi EAAP-a su promocija i unaprjeđenje znanstvenih istraživanja, održivog razvoja i sustavne proizvodnje, eksperimentiranja, provedbe i proširenja, da bi se utvrdili tehnički i ekonomski uvjeti u stočarskom sektoru, promocija dobrobiti životinja na farmi i očuvanje ruralnih područja, kontrola i optimizacija upotrebe prirodnih resursa generalno, kao i pojedinačnih genetskih resursa, poticanje na sudjelovanje mladih znanstvenika i tehničara.

Tijekom trajanja simpozija održana je i generalna skupština EAAP-a, na kojoj se uz ostale točke dnevnog reda, jedna od točaka odnosila i na izbor novih članova Izvršnog odbora EAAP-a i tijekom koje je za člana Izvršnog odbora izabran predstavnik Hrvatske dr. sc. Zdravko Barać. Izvršni odbor EAAP-a je najviše izvršno tijelo ove vodeće europske znanstveno stručne asocijacije u području stočarstva.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

EAAP HPA Izvršni odbor Stočarska proizvodnja Zdravko Barać Održivi razvoj Očuvanje ruralnih područja Znanstvena istraživanja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]