Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba cvijeća
  • 08.03.2015. 08:40

Vrtna izložba cvijeća - Cvijet Zadra!

Potaknuti dugom tradicijom vrtlarstva i njegovanja zelenih površina u gradu Zadru, ostvarivši brojna priznanja na međunarodnim sajmovima cvijeća, tvrtka Nasadi d.o.o. odlučila je u Zadru pokrenuti prvu Vrtnu izložbu cvijeća, Cvijet Zadra koja će se održati od 16.04. do 19.04.2015.

  • 340
  • 29
  • 0

Iz zadarske gradske tvrtke Nasadi najavljuju prvu vrtnu izložbu cvijeća, nazvanu Cvijet Zadra, koja će se na zadarskoj rivi održati od 16. do 19. travnja.

Izlagači će biti raspoređeni na cijelom potezu rive, od Pozdrava Suncu do zgrade Sveučilišta, a na štandovima će biti ponuđene sve vrste sadnica, sjemenja i vrtne opreme. Program manifestacije će kroz tri dana biti upotpunjen brojnim radionicama, predavanjima i glazbenim programom.

Još jedna zanimljivost manifestacije je da su iz Nasada poslani pozivi tvrtkama koje se bave hortikulturom da tijekom manifestacije urede cvjetne gredice na rivi, koje će u tom ruhu ostati cijelu sezonu.

22 cvjetne gredice

Manifestacija je zamišljena na način da obuhvati cijelu dužinu zadarske rive, gdje će se prvenstveno uređivati 22 cvjetne gredice koje su namjenjene izlagačima te po potrebi ostale zelene površine.

Tijekom trajanja manifestacije Nasadi će građanima ponuditi stručno vodstvo kroz Perivoj Vladimira Nazora i Perivoj kraljice Jelene.

"Cvijet Zadra ima veliki turistički potencijal, s obzirom da ovakvih izložbi nema u cijeloj Dalmaciji. Predispozicije imamo, a dobro je i u predsezoni ponuditi nešto novo i drugačije", istaknuo je direktor Nasada Lenko Ugrinić.

Budući da je ovo prva manifestacija cvjetnog karaktera u Zadru, za mjesto izlaganja odabrana je Obala kralja Petra Krešimira IV., poznatija kao zadarska riva.

Jedini uvjet prilikom hortikulturnog uređenja izložbenog prostora je sadnja sezonskog cvijeća, niskih trajnica i manjih grmova, bez upotrebe materijala poput kamena, betona, šljunka i sl. Osim izložbenog dijela predviđen je i prodajni dio koji će se nalaziti na šljunčanom dijelu rive, gdje će biti postavljeni štandovi za prodaju svih vrsta sadnica, sjemena te vrtne opreme u hortikulturi.

Za vrijeme trajanja izložbe održavati će se i stručna predavanja na Sveučilištu u Zadru koja će biti otvorena za sve zainteresirane, a na samoj rivi biti će organiziran glazbeno-zabavni program, uz brojne dječje radionice, prezentacije izrade cvjetnih aranžmana i uređenja te ostale radionice. Sajam će biti medijski popraćen na svim portalima, radio postajama, lokalnim i regionalnim novinama kao i televizijskim postajama.


Tagovi

Izložba cvijeća Cvijet Zadra Hortikultura Cvjetne gredice Riva Nasadi doo Lenko Ugrinić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]