Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rakija
  • 14.10.2017. 16:30

Vrijeme je za Festival rakije u Tuzli!

Hotel Tuzla će 8. i 9. prosinca biti domaćin ne samo proizvođačima rakija nego i svemu najboljem što Bosna i Hercegovina i regija, nude kada su "piće i iće" u pitanju.

Foto: Pixabay/Dieter_G
  • 448
  • 47
  • 0

Kantonalna privredna komora Tuzla i Boutique Destilery Nadarević iz susjedne BiH, odlučili su na jednom mjestu okupiti sve relevantne i priznate proizvođače rakije iz cijele regije. Hotel Tuzla će tako 8. i 9. prosinca ove godine biti domaćin ne samo proizvođačima rakija nego i svemu najboljem što Bosna i Hercegovina i regija, nude kada su "piće i iće" u pitanju.

Na "1. međunarodnom festivalu rakija Tuzla 2017", očekuje se dolazak oko 50 proizvođača iz cijele regije, a bit će predstavljena i bogata gastronomska ponuda najboljih domaćih proizvoda (sirevi i mesne delikatese).

Ocijenjivanje uzoraka

Osim izložbenog dijela "1. međunarodni festival rakija Tuzla 2017", imat će i natjecateljski dio gdje će stručni žiri ocijeniti uzorke, te im dodijeliti priznanja.

Uz natjecateljski dio, po prvi put i samostalni proizvođači rakija imaju priliku ponuditi svoje rakije na uzorkovanje i dobiti stručni sud o svom proizvodu, koji će im pomoći u daljem razvoju. U okviru pratećih sadržaja Festivala, planirana su stručna predavanja, panel diskusije, na temu pripreme i proizvodnje rakije, a koja će najviše pomoći upravo samostalnim proizvođačima.

Rakija se, inače, smatra nacionalnim pićem svih zemalja sa Balkana i svi se "kunu" da je njihova najbolja. Tradicija spravljanja rakije u ovim krajevima ide do... pa iskreno i niko ne zna do kada, ali još je 1873. godine Pater Franz Pranner tijekom svog boravka u Bosni zapisao da "...ovdje svi prave i piju rakiju i uživaju u njoj ...".

Foto: Pixabay/Dieter_G


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]