• Poljoprivreda
  • 14.02.2009.

Vojno skladište postaje poljoprivredni centar

Vidovec i Varaždin dobili barutanu

  • 564
  • 28
  • 0

Nakon što je Povjerenstvo za imovinu hrvatske Vlade donijelo odluku o pravu građenja u kompleksu bivšeg vojnog skladišta u Novoj Vesi u korist Grada Varaždina i Općine Vidovec, danas je organizirana primopredaja te nekretnine.

- Napokon je Općina Vidovec dobila ovaj prostor, koji je predviđen za poljoprivredni sabirno-distribucijski centar. Ove smo godine u proračunu osigurali 300.000 kuna za uređenje toga kompleksa, a uspostavili smo kontakt s Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom regionalnog razvoja kako bismo sudjelovali na natječajima za ostvarenje projekta. To je, inače, jedino područje koje općina može dobiti za poljoprivredni centar jer je sve ostalo zemljište privatno - rekao je predsjednik Općinskog vijeća Vidovca Dubravko Zavrtnik.

Poljoprivredni centar važan je za ljude u vidovečkom kraju jer se, kaže načelnik općine Bruno Hranić, većina bavi poljoprivredom, a nema mogućnosti za veće skladište.

- Nastojimo okupiti sve poljoprivrednike, one koji imaju obiteljsko gospodarstvo, poljoprivredno poduzeće, i zadrugu, kako bi oni lakše plasirali svoje proizvode - rekao je Hranić.

Osim skladišta i odjela za distribuciju proizvoda trgovačkim centrima, na području bivše barutane uredila bi se i pakirnica, što znači da će se ona iz Vidovca vjerojatno preseliti, jer je premalena za poslove poljoprivredne zadruge.

- Grad ozbiljno ulazi u ovaj projekt. Čekali smo nekoliko godina taj prostor, koji ćemo sami urediti. Poklopilo se da je i općina Vidovec imala isti interes - rekao je savjetnik varaždinskog gradonačelnika Tomislav Bogović.


Izvori

Večernji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na kraju 3. tjedna sve lijepo napreduje. Salata i kupus su već znatno veći, mrkva još niče i trenutno se ne nazire, ali zato su tu već rotkvice vani, brzo rastu i pokazuju liniju uz koju je mrkvica zasađena. Ovaj tjedan sa dovoljno vlage i... Više [+]