Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Istarsko govedo
  • 02.08.2019. 09:00
  • Istarska, Višnjan

Višnjan ugostio već 21. izložbu rasplodnih grla istarskog goveda

Na izložbi u Višnjanu su predstavljene tri kolekcije (junice, krave i bikovi) istarskog goveda.

Foto: HAPIH
  • 424
  • 53
  • 0

Već 21. Izložba rasplodnih grla istarskog goveda održana je na sajamskom prostoru u Višnjanu. Izložbu je u sklopu pučke fešte "Mandalenjina“ organizirao Savez uzgajivača istarskog goveda, a suorganizatori izložbe bili su Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Upravni odjel za poljoprivredu Istarske županije, Agencija za ruralni razvoj Istre i Općina Višnjan. 

Kako se navodi na stranici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), na izložbi su predstavljene tri kolekcije (junice, krave i bikovi) istarskog goveda, a ocjenjivao je stručni žiri u sastavu Neven Rimanić, Alfredo Jedrejčić i Ivanka Bervida, nije imao ni malo lak posao.

U kategoriji junica najbolje ocijenjena grla su u vlasništvu: Danijele Paškvalić, Pto Matteo i Aleksandra Udovičića. U kategoriji ostalih krava najbolje ocijenjena grla su u vlasništvu: Danijele Paškvalić, Mario Gašparini i Kristina Capolicchio. U kategoriji bikova najbolje ocijenjena grla su u vlasništvu: Emil Rojnić, Mario Gašparini i Pto Matteo. Šampionsko grlo je u vlasništvu Mario Gašparini. Predsjednik Saveza uzgajivača istarskog goveda Aldo Štifanić uručio je zahvalnice članovima žirija, koji već čitav niz godina sudjeluju u ocjenjivanju.

Prvu nagradu u sve tri kategorije dodijelio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu dr.sc. Ezio Pinzan, drugu nagradu ispred Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu dodjelila je dr.sc. Ivana Čandrlić-Dankoš, a treću nagradu ispred općine Višnjan dodjelio je načelnik općine Angelo Mattich, zaključuje se na stranici. 


Izvori

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH)


Tagovi

Istarsko govedo Izložba Višnjan


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Makovi u Baranji #RuralFoto #Proizvodnja