Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promocija vina
  • 19.05.2024. 15:00
  • Istarska, Poreč

Više od 50 vinarija očekuje vas na 24. Danu otvorenih podruma u Istri

Kupnjom ulaznica sudjelujete u sadnji vinograda klonske selekcije terana na, kako kažu organizatori, vrhunskoj mikrolokaciji.

Foto: Depositphotos/Silberkorn
  • 245
  • 24
  • 0

Nakon 30. Vinistre, 26. svibnja Istra će ponovno otvoriti vrata svojih podruma. Naime, na 24. izdanju Dana otvorenih podruma, sudjelovat će više od 50 vinarija i nekoliko destilerija iz svih dijelova poluotoka, priopćili su.

Ističu kako od ove godine uvode i jednu novost - sudjelovanje se naplaćuje, ulaznice su deset eura, a možete ih kupiti na web stranici Vinistre. Time sudjelujete u sadnji vinograda klonske selekcije terana na, kako kažu, vrhunskoj mikrolokaciji.

Ovaj projekt, dodaju, vrijedi više od 100 tisuća eura, traje deset godina, a udruga Vinistra realizira ga u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam u Poreču i Agronomskim fakultetom u Zagrebu.

Rezervirajte termin na vrijeme

"Cilj je iz starih vinograda terana selektirati bezvirusne elitne trsove kako bismo podigli proizvodnju ove jedinstvene autohtone sorte na višu razinu", izjavio je Luka Rossi, predsjednik udruge Vinistra.

Iz ove udruge pojašnjavaju kako će nakon kupnje ulaznice za Dan otvorenih podruma na mail stići potvrda s QR kodom, a s njim ćete na jednom od sedam punktova (vinarija) preuzeti narukvicu koja vam omogućuje ulaz u omiljene vinarije.

"Ulaznica uključuje degustaciju tri vina po vinariji, a broj vinarija nije ograničen. No, ne smijete zaboraviti rezervirati termin u odabranim podrumima, također putem emaila", poručuju organizatori.


Tagovi

24. Dan otvorenih podruma Poreč Izložba vina Ulaznica Sadnja vinograda Teran


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dolaze prvi plodovi 🥰🥒💚 uspješno se izborili s mrmcima 💪