Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 11.04.2024. 18:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Više od 400 izlagača očekuje vas na jubilarnom 25. Proljetnom bjelovarskom sajmu

Proljetni sajam u Gudovcu možete posjetiti do nedjelje, 14. travnja

Foto: Branka Sobodić
  • 407
  • 29
  • 0

Otvoren je 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu, zatim Sajam poljoprivredne mehanizacije, 6. Sajam građevinske i komunalne opreme GRO-KO te 6. Sajam opreme za hortikulturu HOROP.

Radi se o najvećem sajmu poljoprivrede u Hrvatskoj, a 25 godina tradicije dovoljno govori o važnosti ove manifestacije gdje nalazimo ono najbitnije kada je u pitanju proljetna sjetva i mehanizacija.

Izlagači iz Hrvatske i 10-ak drugih zemalja 

Više od 400 izlagača izlaže na sto tisuća kvadratnih metara, a dolaze iz čitave Hrvatske kao i desetak zemalja izvan Lijepe naše. Po prvi puta traje četiri dana tako da su posjetiteljima vrata otvorena od 11. do 14. travnja.  

"Svi ste dali doprinos otvorenju ovog Sajma. Proljetni je rastao iz godine u godinu i možemo reći da je nadmašio naš Jesenski sajam", rekao je na otvorenju direktor Bjelovarskog sajma, Zlatko Salaj. 

Gradonačelnik grada Bjelovara, Dario Hrebak istaknuo je da je za hrvatsku poljoprivredu važno da upravo od ovog sajma počinje sve ono što se događa dobro ili, nažalost, loše u određenoj poljoprivrednoj godini.

Naglasio je da vjeruje da će jako puno razvoju poljoprivrede doprinijeti i nekoliko stotina metara udaljena geotermalna bušotina s kojom planiraju grijati poljoprivredne staklenike. Zadovoljstvo je izrazio i župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Marko Marušić istaknuvši da su poljoprivreda i gospodarstvo zadnje tri godine prošli kroz izrazito teško razdoblje.

Čestitku za 25 godina izlaganja uputio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

"U posljednjih osam godina bilježimo kontinuirani rast i na razini vrijednosti poljoprivredne proizvodnje, ali i produktivnost, no ove brojke ne bi bile pozitivne da nemamo vrijednu i otvorenu komunikaciju sa svim dionicima iz poljoprivrednog i prehrambenog sektora", rekao je Majdak.  

Posjetite sajam do nedjelje

Proljetni međunarodni bjelovarski sajam otvorio je predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković čestitajući vrijednu obljetnicu. 

Sajam u Gudovcu možete posjetiti do nedjelje, 14. travnja. Redovna cijena je 5 eura i 4 eura za djecu i umirovljenike. Za učenike i studente cijena za petak je 2 eura, a poslovne ulaznice 3 eura.

Grupni posjeti su 4 eura, a obiteljska ulaznica 10 eura koja obuhvaća dvoje odraslih i dvoje djece.


Fotoprilog


Tagovi

Bjelovarski sajam Proljetni sajam Gudovac 25 godina Obljetnica Cijena ulaznice


Autorica

Branka Sobodić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica portala www.bjelovar.info, vlasnica obrta Bjelovar-info medij.


Partner