Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam gospodarstva
  • 18.11.2015. 10:00

Virovitičko-podravski gospodarstvenici u Brčkom

Sedam tvrtki i obrta s područja Virovitičko-podravske županije sudjelovalo je na sajmu gospodarstva u Brčkom.

Foto: HGK
  • 182
  • 12
  • 0

U Brčkom u susjednoj Bosni i Hercegovini održan je 14. međunarodni sajam gospodarstva Brčko 2015, na kojem je svoje proizvode predstavilo 270 izlagača iz devet zemalja i to Austrije, Crne Gore, Hrvatske, Indonezije, Njemačke, Slovenije, Srbije, Turske te tvrtke iz zemlje domaćina. Zemlja partner sajma bila je Indonezija.

Gradonačelnik Brčkog, Anto Domić, kazao je prilikom otvorenje kako je ovo još jedan pokazatelj da gospodarstvenici Brčko distrikta imaju što pokazati svojim kolegama iz zemalja u okruženju, jednako kako što njihov dolazak na sajam dokazuje kako je distrikt Brčko, atraktivna destinacija za mnoge izlagače koji su došli iz susjednih, ali i udaljenijih država.

Destinacija za izlagače

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Virovitica, gospodarstvo Virovitičko-podravske županije također se predstavilo na sajmu u Brčkom.

Svoje proizvode izložilo je sedam izlagača s područja te županije i to Agroservis-proizvodnja d.o.o. iz Virovitice, Obrt Asel iz Slatine, Obrt Dam iz Lozana, Javna ustanova Park prirode Papuk iz Voćina, virovitički Obrt Medena, Organica Vita d.o.o. iz Čađavice i tvrtka Poison City d.o.o. iz Otrovanca.

Kupujmo domaće

Suradnja virovitičko-podravskih gospodarstvenika s onima iz Brčka te BiH općenito, traje već duže vrijeme, budući da sudjeluju na virovitičkom sajmu Viroexpo.

Ove godine prvi je put bila otvorena i četvrta hala u kojoj su pod geslom Kupujmo domaće, svoje proizvode izložila i obiteljska gospodarstva s područja Brčko distrikta i okolice. Bilo je tu pčelara, proizvođača rakije i proizvoda od ljekovitog bilja, zatim voćara, povrćara, vinara te raznih drugih proizvoda nastalih u kućnim radinostima, za koje su posjetitelji sajma pokazali veliki interes.

Foto: HGK


Tagovi

Brčko Bosna i Hercegovina Sajam gospodarstva Distrikt Brčko Anto Domić Austrija Crna Gora Hrvatska Indonezija Njemačka Slovenija Srbija Turska Gospodarska komora Virovitičko-podravska županija Agroservis-proizvodnja d.o.o. Obrt Asel Slati


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.