Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt
  • 02.09.2020. 17:00
  • Osječko-baranjska, Kamenac

Vinski turizam bez granica: Početna konferencija projekta u Vinariji Vina Belje

Cilj projekta je jačanje razvoja turizma kroz promociju jedinstvenog prekograničnog vinskog turizma koji povezuje neke od najvažnijih vinskih regija u Mađarskoj (Siklós-Villány), hrvatskom Podunavlju i Slavoniji.

Foto: Jumpstory
  • 107
  • 11
  • 0

Početna konferencija projekta "Vinski turizam bez granica-jedinstvena vinsko-turistička destinacija“, predstavljenog u srpnju ove godine, održat će se u prostorijama Vinarije Vina Belje u Kamencu u Općini Kneževi Vinogradi, u petak 4. rujna.

Uz ravnatelja Hrvatske agencije za hranu (HAPIH), doc.dr.sc. Krunoslava Dugalića, direktoricu Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivanu Jurić te predstavnike Županije, na konferenciji će sudjelovati velik broj vinara iz regije.  

Projekt vrijedan 400.000 eura

Cilj projekta je jačanje razvoja turizma kroz promociju jedinstvenog prekograničnog vinskog turizma koji povezuje neke od najvažnijih vinskih regija u Mađarskoj (Siklós-Villány), hrvatskom Podunavlju i Slavoniji.

Riječ je o projektu koji je započeo 1. srpnja 2020., predviđenog trajanja dvije godine, sufinanciranom kroz Interreg Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. - 2020., ukupne vrijednosti gotovo 400.000 eura. Nositelj projekta je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a partneri su Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i neprofitna tvrtka vinara iz mađarskog Villanya "Tenkes Nonprofit Kft". Pridruženi partneri na projektu su Osječko -baranjska županija, Ministarstvo turizma i Udruga Graševina Croatica.

Vinski turizam bez granica, još bolja promocija Slavonije i Baranje

"Planirane projektne aktivnosti imaju za cilj integrirati i nadograditi ponudu vinskog turizma na dvjema stranama granice jedne geografske regije Baranje i njezine okoline uspostavljanjem mreže proizvođača vina, turističkih i ugostiteljskih operatera, izgradnjom kapaciteta za upravljanje destinacijama, prijenosom znanja i vještina, integracijom i zajedničkom promocijom prekogranične ponude vinskog turizma na lokalnom, regionalnom i međunarodnom tržištu“, pojašnjavaju iz HAPIH-a.


Tagovi

Vinski turizam Projekt Konferencija HAPIH


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije