Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba vina
  • 13.04.2015. 09:45

Vinski svijet Istre na Vinistri!

Od 8. do 10. svibnja 2015. se u dvorani SRC Veli Jože u Poreču održava dvadeset i druga po redu Vinistra.

  • 200
  • 12
  • 0

Jedna od najuglednijih izložbi ove vrste u Hrvatskoj i regiji održava se 22. godinu zaredom u porečkoj sportskoj dvorani Žatika u organizaciji udruge Vinistra. Vinistra nije izložba prodajnog karaktera, već isključivo služi za predstavljanje vinara, proizvođača rakija i maslinovog ulja, koji se, osim stvaranja novih poslovnih kontakata, također upoznaju s posljednjim trendovima i mogućnostima u proizvodnji i promociji.

Cilj Vinistre jest povećanje kvalitete istarskih vina, promocija vinske kulture i afirmacija vina u Istri i šire. Vinistra je regionalna i međunarodna izložba istarskih vina i opreme za vinogradarstvo i vinarstvo. Izložba se već tradicionalno održava u Poreču i svake godine sve većim interesom, kako na natjecateljskom tako i na izlagačkom dijelu izložbe, potvrđuje svoj značaj. Osim vina, na Vinistri se ocjenjuju maslinova ulja i rakije. Tijekom četiri dana trajanja izložbe više tisuća ljubitelja vina kuša i istražuje vinski svijet Istre.

Konstantno povećanje broja uzoraka autohtonih sorti pristiglih na ocjenjivački dio izložbe, sve viša razina kvalitete prosječnog uzorka vina na ocjenjivanju i svake godine poneko novo ime nagrađeno od stručnog žirija potvrda su da Istra iz godine u godinu napreduje u kvaliteti vina.

Širenje vinske kulture Istre

Vinistra, izložba vina i vinarske opreme regionalna je i međunarodna izložba istarskih vina i opreme za vinogradarstvo i vinarstvo. Organizirana je prvi put 1994 godine u Poreču. Organizator prve izložbe bila je Istarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu i Institut za poljoprivredu i turizam Poreč.

Početkom 1995 god. osnovana je Udruga vinogradara i vinara Istre, istog naziva, koja je postala nositelj svih kasnije organiziranih izložbi, uz suorganizaciju Istarske Županije, Upravnog odjela za poljoprivredu i Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, a u realizaciji agencije Studio 053 d.o.o. Poreč. Ova, već sada, respektabilna vinarska manifestacija odigrala je svakako veliku ulogu u razvoju, promociji i podizanju kakvoće istarskih vina, kao i u podizanju i širenju opće vinske kulture Istre, te u valorizaciji tipičnih autohtonih istarskih proizvoda.


Tagovi

Vinistra Vinski svijet Izložba vina Maslinovo ulje Rakija Međunarodna izložba Poreč


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]