Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska manifestacija
  • 26.09.2016. 19:30

Vinski maraton u Zmajevcu!

Samo za hrabre: Vinski maraton u Zmajevcu - 1. listopada 2016.

Foto: Marko Međugorac
  • 1.602
  • 75
  • 0

KUD József Attila i Udruga za njegovanje običaja Mađara Surduk iz Zmajevca, glavni organizatori manifestacije Vinski maraton, ponosno najavljuju 11. izdanje te manifestacije.

"U sklopu dana sela smo organizirali Vinski maraton, a sad nam se sve više čini da u sklopu Vinskog maratona organiziramo i dan sela", duhovito organizatori ističu kako se od ovaj vinski razvio u vlastitu instituciju.

2005. godine su počeli sa 40 natjecatelja, a 2015. su oboreni svi rekordi s respektabilnih 1.100 maratonaca te više tisuća posjetitelja. U sklopu manifestacije je organiziran i sajam gdje će posjetitelji moći kupiti različite ručno izrađene suvenire.

"Cilj Vinskog maratona je da posjetitelji upoznaju naše malo mjesto, običaje, turističku ponudu. Ova manifestacija je odlična i za promociju vinskih cesta - a sad već i po mnogima doprinosi i gospodarskom razvoju Općine Kneževi Vinogradi (smještajni kapaciteti u Općini i široj okolici su taj vikend maksimalno iskorišteni).

Da bi olakšali vinarima posao i da ne bi svih nadamo se 1.100 maratonaca otišlo odmah u Katolički surduk u podrum broj 1, vinske ceste (surduke) smo označili s 3 različite boje. Vinski maraton svima počinje u 14:00 i svi prijavljeni kreću iz centra sela, međutim svi kreću na vinsku cestu boje kakve boje je njihova čaša, majica, prvi bonovi. Napominjemo da svi će dobiti isti broj bonova i svi obilaze iste podrume, samo oko 400 maratonaca kreće na crvenu vinsku cestu, oko 400 na žutu i 300 na zelenu pa se ljudi rotiraju."

Vinski maratonci 2016.

Tijekom maratona na vinskim cestama posjetitelje će zabavljati različiti glazbeni sastavi. Završetak Vinskog maratona je predviđen u 18:00 sati. U 19:00 sati počinju koncerti. Ove će se godine i u Katoličkom i u Reformatskom surduku postaviti male bine, gdje će od 18:30 do 22:00 sata goste zabavljati naizmjenično tamburaški sastavi i bendovi s mađarskim pjesmama. Posjetiteljima se preporučuje da zabavu nastave u podrumima i u šatorima, naravno svugdje će živa glazba i vrhunska vina garantirati dobar provod. I ove godine će taj dan prometovati autobus na relaciji Osijek-Zmajevac-Osijek, te na relaciji Beli Manastir-Karanac-Kneževi Vinogradi-Zmajevac. Cijena povratne karte je 30,00 kn.

Kotizacija za Vinski maraton će ove godine biti 80,00 kn po osobi. Kao i svake godine maratonci će dobiti: redni broj, majicu, držač čaša s pečatom grada Zmajevca (iz 1841.godine), čašu, mapu sa označenim podrumima i toliki broj bonova, koliko se vinara prijavi (minimum 20). Zbog ograničenog broja sudionika na Vinskom maratonu primaju se rezervacije na mail: vinskimaraton@gmail.com i na br mobitela: +385-97/605-49-14

U rezervaciji potencijalni maratonci trebaju poslati ime i prezime, broj osoba koje bi htjeli prijaviti i veličinu majica, te žele li uplatiti i za prijevoz našim autobusima. Nakon toga administrator će im proslijediti podatke za uplatu i zabilježiti prijavu nakon uplate.

Na dan Vinskog maratona individualci ili ekipe svoje pakete će moći pokupiti u Zmajevcu u Domu kulture, od 10:00 do 13:30 sati.

Program Vinskog maratona:

  • 10:00 - 13:30 Registracija za Vinski Maraton
  • 11:00 - Početak etno sajma
  • 12:30 - Međunarodna povorka folkloraša
  • 13:00 - Nastup folkoraša i zajednički ples s gostima prije početka Vinskog maratona
  • 14:00 - Vinski maraton
  • 18:00 - Kraj Vinskog maratona
  • 18:30 - Živa svirka i zabava u Katoličkom i Reformatskom surduku
  • 22:00 - nastavak zabave po podrumima Na službenoj svakodnevno ažuriranoj facebook stranici "Udruga Surduk-Vinski-bor maraton" možete pratiti sve informacije vezane za događaj

Foto: Marko Međugorac


Tagovi

Vinski maraton Zmajevac


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.