Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stručna konferencija
  • 07.04.2015. 20:30

Vino i zdravlje

Prva međunarodna znanstveno-stručna konferencija "Vino i zdravlje", održava se 14.4.2015. u Zagrebu.

  • 176
  • 11
  • 0

Francuski paradoks, termin kojim su znanstvenici prije više od 20 godina označili nižu stopu kardiovaskularnih bolesti Francuza, usprkos njihovom obilatom uživanju u hrani i piću, i dalje je predmet proučavanja stručnjaka diljem svijeta.

Priča koja povezuje crveno vino i zdravlje postala je aktualna ranih devedesetih, kada su brojne studije pokazale da crveno vino, konzumirano u umjerenim količinama, povećava razinu tzv. dobrog kolesterola, a smanjuje količinu lošeg kolesterola u krvi.

Kakva je veza između vina i zdravlja? Što kažu najnovije studije? Kakvu ulogu vino ima u ekonomiji? Koji su kulturni aspekti konzumacije vina i kako se ono može zloupotrijebiti? Konferencija Vino i zdravlje prigoda je na kojoj od niza međunarodnih stručnjaka možete saznati odgovore na ova i još mnoga druga aktualna pitanja. Otkrijte što će o znanstveno dokazanoj vezi između vina i zdravlja govoriti Mladen Boban, voditelj Katedre za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Splitu, Giovanni di Gaetano s talijanskog instituta Neuromed te doktor medicine, endokrinolog i dijabetolog Kristian Rett.

O ulozi vina u društvu imat ćemo prilike čuti od dr. Ursule Fadere s Njemačke vinske akademije, Georgea T.D. Sandemana, predsjednika Art de Vivre Aisbla te dr. Željka Krznarića, čelnika Hrvatskog liječničkog zbora. Na panel raspravi Vino, kultura i ekonomija razgovarat ćemo s prof. dr. Karinom Kovačevićem Ganićem, dr. Marinom Kuzman, Tonyjem Edwardsom, Ivicom Matoševićem.

Konferencija je sadržajem usmjerena na hotelijere, ugostitelje, liječnike, sommeliere, enologe, kupce, distributere, trgovce, odvjetnike, vinske stručnjake, medije, državne institucije.

  • Prijavu i program manifestacije pronađite u prilogu ispod teksta.

Dokumenti


Tagovi

Giovanni di Gaetano Mladen Boban Konzumacija vina Crveno vino Kulturni aspekt Vinska akademija Ursula Fadere Željko Krznarić Marina Kuzman Tony Edwards Ivica Matošević


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]