Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Znanstveni skup
  • 18.09.2017. 11:25

Vino i vinogradarstvo u povijesti Slavonije, Srijema i Baranje

Znanstveni skup će se održati od 20. do 22. rujna 2017. godine. Prvi dan znanstvenog skupa održat će se u Slavonskom Brodu, a drugi i treći dan u Erdutu.

  • 252
  • 19
  • 0

Hrvatski institut za povijest - Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje i Erdutski vinogradi d.o.o. organiziraju znanstveni skup pod naslovom "Vino i vinogradarstvo u povijesti Slavonije, Srijema i Baranje". Znanstveni skup će se održati od 20. do 22. rujna 2017. godine. Prvi dan znanstvenog skupa održat će se u Slavonskom Brodu, a drugi i treći dan u Erdutu.

Ovaj znanstveni skup organiziramo želeći pokazati da Slavonija, Srijem i Baranja spadaju od davnina u važne vinorodne i vinarske regije, u kojima se vino nije proizvodilo samo za lokalne potrebe, nego i za prodaju i konzumaciju u bližoj i daljoj okolici te je u nekim primjerima već u srednjem vijeku bilo vrlo cijenjeno diljem Europe, a u novije vrijeme i šire po svijetu.

Na skupu će se nastojati istražiti značenje vina i vinogradarstva u društvenoj, gospodarskoj i kulturnoj povijesti Slavonije, Srijema i Baranje od starog vijeka do naših dana.

Ovo je prvi znanstveni skup u cijelosti posvećen temi vina i vinogradarstva s gledišta povijesti i srodnih humanističkih disciplina (arheologije, etnologije, književne povijesti, povijesti umjetnosti) koji obuhvaća cjeloviti zemljopisni okvir triju povijesnih pokrajina na istoku Hrvatske.

Otvorenje skupa je u srijedu, 20. rujna 2017. u 10.30 sati (Gradska knjižnica Slavonski Brod).


Tagovi

Vino Vinogradarstvo Znanstveni skup


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).