Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vina od davnina
  • 28.08.2018. 15:00

Vino i sir - sljubljivanje u Tjednu kajkavske kulture

Vikendom će se svaki dan sljubiti jedno vino sa sirom te će posjetitelji moći kušati i ocijeniti "dnevnu" kombinaciju.

Foto: Pixabay/potiwendy
  • 384
  • 21
  • 0

Sljubljivanje domaćih sireva sa vinima autohtonih sorata regije Bregovita Hrvatska održat će se u utorak 4. rujna 2018. godine u Gradskoj knjižnici u Krapini u sklopu Tjedna kajkavske kulture, s početkom u 18 sati.

"Domaće sireve koji se tradicijski proizvode u "kajkavskom" dijelu Lijepe naše spojit ćemo s vinima autohtonih sorata koje su u prošlosti bile vodeće sorte u vinogorjima Sjeverozapadne Hrvatske", najavljuje organizator, Hrvatska poljoprivredno – šumarska savjetodavna služba. 

Vina koja će posjetitelji taj dan kušati su Belina starozagorska, Dišeća Ranina, Kraljevina, Pušipel, Sokol i Škrlet, te sirevi Preveli sir, Suhi sir, Svježi sir, Kuhani sir, Dimljeni kuhani sir i Polutvrdi sir. Koji sir sa kojim vinom sljubiti doznat ćete ako se prijavite za sudjelovanje na radionici na e-mail: vinaoddavnina@savjetodavna.hr

Za vrijeme trajanja Tjedna kajkavske kulture od 1. do 9. rujna na Vinskom placu u izložbenom prostoru Vina od Davnina svaki dan će biti posvećen jednoj autohtonoj sorti vinove loze čije će se vino moći i kušati uz stručno vodstvo savjetnika. Vikendom će se svaki dan sljubiti jedno vino sa sirom te će  posjetitelji moći kušati i ocijeniti "dnevnu" kombinaciju.

Organizator radionice i Izložbenog prostora na Vina od davnina na Vinskom placu je Hrvatska poljoprivredno – šumarska savjetodavna služba u suradnji sa TZ grada Krapine, Proizvođačkom organizacijom Škrlet, Udrugom Kraljevina Zelina, Županijskom markom Pušipel i projektom: Zaštita i revitalizacija autohtonih sorata Hrvatskog zagorja.


Tagovi

Vina od davnina Sljubljivanje Vino Sir


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.