Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sv. Vinko
  • 23.12.2013. 12:45

Vinceška 2014. - u srcu Baranje

"Provjera podrumskog blaga" dobra je praksa koja se svake godine, na blagdan Sv. Vinka, prakticira u Baranji

  • 577
  • 47
  • 0

Vinceška je tradicionalni običaj proslave Sv. Vinka, zaštitnika vina i vinogradara, koji će se u siječnju 2014. godine po tko zna koji put održati u Baranji.

Običaj je vezan za blagoslov vinograda i vina. Njime počinje nova vinogradarska godina.

"Provjera podrumskog blaga" dobra je praksa koja se svake godine prakticirata na blagdan Sv. Vinka, 22. siječnja. Ljubitelji dobre kapljice teško će odoljeti cijelodnevnom izazovu kušanja vina.

Uvjereni smo da će Vinski podrumi Belje svojom poviješću te blagom koje se krije u njihovim dugim hodnicima ispunjenim bačvama najboljeg slavonskog hrasta iznenaditi sve okupljene. Podrumi u sebi kriju tisuće pohranjenih boca vina visoke kvalitete i vrijednosti, a među njima se nalazi i najstarije vino u arhivi Cabarnet Franc iz 1949. godine.

Beljski vidikovac, smješten među vinogradima, nudi jedan od najljepših pogleda na vinograde te dolinu u kojoj se nižu uređena sela.

Uz prave vinske majstore, definitivno neće biti lako držati korak u ispijanju vina. No, jedno je sigurno, na Vinceškom se može naučiti podosta toga o vinu - kako ga kušati i razlikovati, u čemu ga čuvati te u kojoj su mjeri geni presudni za nastavljanje dobre vinske tradicije.

Neizostavno je druženje uz vatru, pečenje kobasica i slanine nabodene na šibu uz pijenje vina, glazbu i pjesmu u veselom društvo.

U sklopu poznate vinarije Josić moći ćete sa stilom, uz koncert Zvonka Bogdana i približavanje vinskih običaja svim posjetiteljima, uživati u Vinkovu.

Više informacija možete saznati na: www.tzbaranje.hr

Photo: sib.hr


Tagovi

Belje Vinceška Sv. Vinko Vino Vinarstvo Vinarija Josić Baranja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]