Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Putvin
  • 27.07.2021. 11:15
  • Dubrovačko-neretvanska, Putnikovići, Pelješac

Vinari i vinogradari na Pelješcu s ministricom o pomoći sektoru

Na 2. vinskom forumu u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, Udruge "Plavac mali", Općine Ston te PZ Putniković ključne teme osim mjera pomoći bile su prijedlog Pravilnika u provedbi Zakona o vinu.

Foto: Vedran Stapić
  • 136
  • 138
  • 0

"Zbog iznimne važnosti ovog sektora te tržišnih poremećaja u kojima se nalazi, sada razgovaramo o dodatnim oblicima podrške sektoru“, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković sudjelujući na 2. vinskom forumu "Putvin" održanom u Putnikovićima na Pelješcu.

Podsjetila je i kako je osim 20 milijuna kuna osiguranih za ponovnu provedbu efikasnih kriznih mjera, u ovoj godini povećan intenzitet potpore u svim mjerama Vinske omotnice te je usvojen trogodišnji Program vrijedan šest milijuna kuna, od čega je za 2021. osigurano dva milijuna.

Na skupu u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, Udruge "Plavac mali", Općine Ston te PZ Putniković ključne teme osim mjera pomoći bile su prijedlog Pravilnika u provedbi Zakona o vinu te izazovi sektora u koronakrizi.

Istaknuto je kako su vinari i vinogradari međuovisni, s obzirom na to da vinari trebaju plasmanom na tržište osloboditi svoje kapacitete te otkupiti grožđe od vinogradara kao sirovinu za daljnju proizvodnju vina. 

Objavljen popis proizvođača s utvrđenom kvotom vina za destilaciju

Također, vinari i vinogradari ocijenili su da su dosadašnje mjere značajno doprinijele očuvanju sektora, ali i gospodarskoj i demografskoj slici Dubrovačko-neretvanske županije.  


Tagovi

2. vinskog foruma "Putvin" Mjere pomoći Koronakriza Zakon o vinu Marija Vučković Zadružni savez Dalmacije Udruga "Plavac mali“


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.