Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veterinarski fakultet
  • 27.05.2019. 18:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Veterinarski fakultet ugostit će više od 200 dekana i rektora svjetskih institucija

U godini u kojoj Veterinarski fakultet svečano obilježava 100. godišnjicu osnutka i rada, po prvi puta u povijesti fakultet postaje domaćinom za više od 200 uglednih dekana i rektora ne samo europskih, nego i američkih, ruskih te azijskih institucija.

Foto: Veterinarski fakultet
  • 285
  • 53
  • 0

U godini u kojoj Veterinarski fakultet svečano obilježava 100. godišnjicu osnutka i rada, po prvi puta u povijesti fakultet postaje domaćinom za više od 200 uglednih dekana i rektora ne samo europskih, nego i američkih, ruskih te azijskih institucija čija je osnovna djelatnost edukacija doktora veterinarske medicine. Naime, kako je priopćeno s fakulteta, na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 29. svibnja do 01. lipnja održat će se 32. Generalna skupština EAEVE-a, Europske asocijacije visokih veterinarskih učilišta koja okuplja sve Veterinarske fakultete iz Europe.

EAEVE-a je, navode, službeno tijelo za akreditaciju ustanova za veterinarsko obrazovanje u Europi. Njihova misija je evaluirati, promicati i razvijati kvalitetu i standarde institucija za veterinarsko obrazovanje unutar država članica Europske unije, ali i izvan nje.

Kako pojašnjavaju, EAEVE / FVE sustav vrednovanja daje sigurnost

  • javnosti – koja može vjerovati kvaliteti diplomiranih veterinara i uslugama koje pružaju
  • studentima veterine – koji znaju da njihovo obrazovanje obuhvaća dogovorene i prihvatljive standarde
  • veterinarskim obrazovnim institucijama – koje znaju da su njihovi nastavni planovi i programi na visokoj razini dogovorene referentne razine EU-a

Važno događanje za međunarodno pozicioniranje Veterinarskog fakulteta

"Ovako važan događaj sastojat će se od čitavog niza događanja. Sama Generalna skupština održat će se 30. svibnja u koncertnoj dvorani ”Blagoje Bersa” Muzičke Akademije u Zagrebu. Edukacijski dan pak, odvijat će se  na Veterinarskom fakultetu 31. svibnja. na temu trendova, inicijativa i inovacija u veterinarskom visokom obrazovanju.

U okviru posjeta cijenjenih gostiju Veterinarski fakultet organizirat će izložbu skulptura hrvatskog kipara Hrvoja Dumančića, izložbu slika Baneta Milenkovića, a istovremeno će se održavati i nadaleko poznata izložba egzotičnih životinja koju organiziraju studenti Veterinarskog fakulteta, ”Reptilomanija+”. Svečano se otvara i Edukacijski centar za društveno učenje, financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Radne zbirke zaštićenih životinja Zavoda za anatomiju, histologiju i embriologiju. 

Ovo je važno događanje za međunarodno pozicioniranje Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao važne obrazovne institucije, ne samo za studente veterinarske medicine, već i za veterinarske stručnjake iz Europe i čitavog svijeta", zaključuje se u priopćenju. 
 


Tagovi

Veterinarski fakultet 100 godina EAEVE


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).