• Veni Vidi Edi Bibi
  • 16.05.2019. 18:00
  • Vukovarsko-srijemska, Vinkovci

Veni Vidi Edi Bibi: Sljubljivanje meda i vina u sklopu VII. Rimskih dana

Cilj manifestacije je predstaviti med i vino naše županije na drugačiji način i približiti bogatstvo okusa i mirisa našim sugrađanima, kaže predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Stanko Čuljak.

Foto: Pixabay/pajala
  • 340
  • 77
  • 0

Udruga pčelara Nektar Vinkovci i Pčelarski savez Vukovarsko-srijemske županije u suradnji sa gradom Vinkovcima organizira edukativno promotivnu manifestaciju pod nazivom VENI VIDI EDI BIBI - Sljubljivanje meda i vina Vukovarsko-srijemske županije u sklopu VII. Rimskih dana Vinkovcima.

Manifestacija će se održati 25. svibnja 2019. godine u restoranu Orion u Vinkovcima.

"Cilj manifestacije je predstaviti med i vino naše županije na drugačiji način i približiti bogatstvo okusa i mirisa našim sugrađanima. Isto tako  djelovati edukativno i omogućiti drugačiji pogled na mogućnosti korištenja meda kao korisne i potrebne namjernice u svakodnevnoj prehrani sugrađana", najavljuje predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Stanko Čuljak.

Inače, Pčelarski savez VUSZ, od 26. travnja provodi i anketu o gubicima pčelinjih zajednica. Kako navode, samo sustavnim prikupljanjem podataka od što većeg broja pčelara može se dobiti potpunija informacija o razmjerima gubitaka. 

"Kroz ankete dosadašnjih godina možemo potvrditi da se gubici u Hrvatskoj kreću od 11,5 do 23,1 % ovisno o zimi. Od pčelara do pčelara gubici se razlikuju te su na pojedinim pčelinjacima zabilježeni gubici iznad 50% zajednica", navodi Maja Dražić. 

On-line upitnik o gubicima u zimi do 1. lipnja možete ispuniti ovdje


Tagovi

Veni Vidi Edi Bibi Sljubljivanje meda i vina Rimski dan Pčelarski savez


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danas berem drugu turu :)