• Natjecanje orača
  • 04.02.2016. 15:35

Velikogoričani će ugostiti najbolje HR orače

Izložba poljoprivredne mehanizacije i opreme te proizvodi OPG-ova zasigurno će privući veliki broj posjetitelja iz Zagrebačke županije i šire okolice.

  • 876
  • 155
  • 0

Pod predsjedanjem gradonačelnika Velike Gorice i saborskog zastupnika Dražena Barišića u Velikoj Gorici je održana prva sjednica Organizacijskog odbora 14. Natjecanja u oranju RH i 5. Natjecanja u oranju konjima RH koje će se po prvi puta održati u Gradu Velikoj Gorici na prostoru Radne zone Vukovinsko polje, lokacija Meridiana 16.

Pripreme za prvenstvo Hrvatske u oranju!

Predsjednik HUONO-a Tugomir Majdak predstavio je radne skupine u okviru kojih ce se realizirati organizacija najveće poljoprivredne i ruralne priredbe u Hrvatskoj. Sudjelovati će preko 30 najboljih orača iz 15 županija, a izvan konkurencije će orati i gosti iz Slovenije.

Izložba poljoprivredne mehanizacije i opreme te proizvodi OPG-ova zasigurno će privući veliki broj posjetitelja iz Zagrebačke županije i šire okolice. Državno natjecanje će se održati od 26. do 28. kolovoza, a pobjednici će dobiti priliku sudjelovati na Svjetskom natjecanju u oranju koje će se održati u Keniji 2017.


Tagovi

Huono Oranje Kenija Velika Gorica Tugomir Majdak Dražen Barišić


Autor

Damir Rukovanjski

Diplomirani agronom - dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000 do 2008. Urednik EU agro info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji honorarni suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine, i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ostalo vam je još mjesta u vrtu? Evo što možete posaditi u srpnju

Ostalo vam je još mjesta u vrtu? Evo što možete posaditi u srpnju. Ako vam se nakon branja špinata, salate ili graška u vrtu oslobodio prostor ili ste primijetili još mal...

Pročitaj cijelu bilješku