Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razmjena sjemena
  • 06.03.2019. 12:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Velika ZMAG-ova razmjena sjemena u Zagrebu

Ne propustite ZMAG-ovu godišnju razmjenu starih, autohtonih sorti sjemena iz organskog uzgoja

Foto: ZMAG/Petar Santini
  • 579
  • 32
  • 0

Velika ZMAG-ova razmjena sjemena koja će okupiti više od deset sjemenara, održat će se u subotu, 9. ožujka od 10 do 14 sati u coworking prostoru HUB385 (Petračićeva ul. 6) u Zagrebu. 

Razmjena je, najavljuju iz ZMAG-a, namijenjena OPG-ovcima, vrtlarima početnicima i hobistima, a razmjenjivat će se brojne stare i autohtone sorte sjemena iz organskog uzgoja. Vrata su otvorena i za sve zainteresirane za temu kućnog sjemenarstva i bioraznolikosti koji nemaju svoje sjeme za razmjenu – ovom prilikom moći će nabaviti sjeme uz simboličnu donaciju sjemenarima za njihov trud uložen u prikupljanje i očuvanje sjemena. 

"Razmjenu sjemena pratit će, od 12 do 13 sati, i razgovori između sjemenara vrtlara u kojima će moći sudjelovati svi, bez obzira na iskustvo, a u degustacijskom kutku kušat će se odabrani domaći proizvodi sudionika.

Razmjene sjemena važne su jer pružaju mogućnost “živog” kontakta među vrtlarima i razmjenu informacija o sortama. Ujedno jačaju mrežu lokalnih zajednica, kao i volju da ustraju u očuvanju tradicijskih sorti, šaljući tako jasnu poruku kako sjeme nije ničije vlasništvo i da svi imaju jednaku odgovornost da brinu o zajedničkoj kolekciji", naglašavaju iz Zelene mreže aktivističkih grupa. 


Tagovi

Sjeme Razmjena sjemena ZMAG


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]