Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljski sajam
  • 16.12.2023. 15:00

Veći prostor i više izlagača na 14. sajmu industrije voća i povrća u Poljskoj

Posjetitelji će moći vidjeti najsuvremenije traktore i opremu za rad u povrtlarstvu i voćarstvu. U fokusu velike konferencije je jabuka

Foto: FB/TSW
  • 859
  • 56
  • 0

Poljski, međunarodni Sajam industrije voća i povrća (TSW) održat će se 17. i 18. siječnja 2024. u mjestu Kielce. Organizatori poručuju da će i na ovom 14. izdanju biti predstavljena najnovija poljoprivredna mehanizacija i oprema iz ovog sektora te znanstvena rješenja koja unapređuju rad i osiguravaju uštedu energije.

Sve na jednom mjestu

Ove je godine na manifestaciji bilo prisutno 311 kompanija od kojih 50 iz inozemstva te veliki broj posjetitelja. 

Za 2024. je rezerviran mnogo veći izložbeni prostor od 25.000 m² na kojem će sudjelovati 400 izlagača. Posjetitelji će moći vidjeti najsuvremenije traktore i opremu za rad u povrtlarstvu i voćarstvu. Berači, sadilice i oprema za poboljšanje berbe, strojeve za plijevljenje i uklanjanje nepotrebnih grana, prskalice prilagođene za rad između drvoreda i grmova, s rješenjima koja štede potrošnju tekućine, autonomni strojevi i premijere. 

Tu su i kompanije koje se bave rashladnim sustavima i skladištenjem, sortiranjem i pakiranjem, ali i oni koji proizvode rasadni materijal te se bave prometom i preradom voća.

Mnogo noviteta u proizvodnji voća i povrća

Novitet na sajmu će biti predstavljanje obnovljivih izvora energije. U posebnoj zoni bit će gnojiva, zaštitna sredstva, huminske kiseline, rasadni i sjemenski materijal.

Konferencija o voćarstvu

Neodvojivi dio Sajma industrije voća i povrća su konferencije, predavanja i diskusije. 

Velika konferencija o voćarstvu će se održati 17. siječnja 2024. gdje će se razgovarati o nizu ključnih tema, uključujući ekonomske i agrotehničke aspekte uzgoja stabala jabuke, kruške i trešnje. Diskusije će se fokusirati na izazove u uzgoju 2024, s naglaskom na alternativne metode i analizu tržišnih trendova. Razmotrit će se sortiment jabuka i diskutirati o krastavosti tog voća, a što je bolest koja je iznenadila voćare tijekom 2023. 

Prvi put će se održati diskusija o strojevima i obnovljivim izvorima.

Karte za posjetitelje po cijeni od 4,62 eura možete kupiti online.


Fotoprilog


Tagovi

Poljska Sajam industrije voća i povrća Konferencija o voćarstvu Sajam voćarstva Sajam povrćarstva Kielce


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Osmislili nov i jeftiniji koncept vjetroelektrane - u realizaciju ideje uložio i Bill Gates

Američki startup Airloom osmislio je novi pristup energiji vjetra. Svoju su vjetroelektranu nazvali "krila na tračnicama", a njezina je izgradnja navodno puno jeftinija o...

Više [+]