Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Specijalizirani sajam
  • 22.09.2016. 19:30

Već 9. Hercegovački plodovi Mediterana

Hercegovački plodovi Mediterana - specijalizirani poljoprivredni sajam za šipak-nar, smokvu i masline, održava se 30. rujna i 1. listopada u Stolcu.

Foto: Facebook/Hercegovački plodovi Mediterana
  • 815
  • 39
  • 0

Hercegovački plodovi Mediterana - specijalizirani poljoprivredni sajam za šipak-nar, smokvu i masline, održava se 30. rujna i 1. listopada u Stolcu. Sajam ima devetogodišnju tradiciju, zahvaljujući prije svega Općini Stolac, koja je prepoznala potencijal ovih sorti i odlučila kvalitetnim i stručnim programima pomoći sadašnjim i budućim uzgajivačima mediteranskih poljoprivrednih kultura.

Sajam se održava u Gradskoj športskoj dvorani kod osnovne škole u Stocu, gdje će posjetitelji moći vidjeti raznoliku ponudu mediteranskih proizvoda i njihovih prerađevina.

Organizatori sajamske manifestacije, Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Javna ustanova Radimlja, naglašavaju kako je cilj ove manifestacije razvoj i povećanje proizvodnje šipka, smokve i masline te njihovih prerađevina, kao i promoviranje ovih kultura i educiranje svih zainteresiranih za sadnju ovih kultura.

Svečano otvorenje sajma najavljeno je u petak 30.09. u 11 sati.

Foto: Facebook/Hercegovački plodovi Mediterana


Povezana biljna vrsta

Smokva

Smokva

Sinonim: Figa | Engleski naziv: Fig | Latinski naziv: Ficus carica L.

Smokva je jedna od najstarijih kultiviranih voćaka na svijetu i pripada porodici dudova (Moraceae). Prema pronađenim fosilnim ostacima, zaključeno je da se smokva uzgajala mnogo... Više [+]

Tagovi

Hercegovački plodovi Mediterana Smokva Nar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Volite li masnije ili jače prešane? ;)