Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bučijada
  • 03.10.2021. 11:50
  • Zagrebačka, Ivsnić Grad

Već 17. Bučijada ugostila više od 170 proizvođača buče i njezina ulja

Na ovogodišnjoj Bučijadi sudjeluje više od 170 izlagača iz cijele zemlje, od toga 28 proizvođača bučinog ulja, 14 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i 50-tak OPG-ova.

Foto: Waves komunikacije
  • 189
  • 48
  • 0

Već 17. izdanje najveće i najposjećenije turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije posvećene buči u Hrvatskoj otvoreno je jučer u Ivanić-Gradu.

Kako navode organizatori, na ovogodišnjoj Bučijadi sudjeluje više od 170 izlagača iz cijele zemlje, od toga 28 proizvođača bučinog ulja, 14 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i 50-tak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji nude svoje buče, bučino ulje, proizvode od ove bundeve te ostale eko-etno proizvode u samom centru grada, na više lokacija.

"Velik odaziv proizvođača, izlagača, ali i posjetitelja dokazuje kako je ova manifestacija postala simbol ovog kraja i svake godine privlači sve više ljudi“, rekao je izaslanik predsjednika Sabora Dražen Bošnjaković.

Državna tajnica u Ministarstvu turizma Sandra Herman naglasila je, pak, da je ovo najveća gospodarska, turistička, kulturna i gastronomska manifestacija ovakvog tipa u Hrvatskoj koja promovira proizvođače buče, bučinog ulja i proizvoda od buče ne samo lokalno, nego iz cijele Hrvatske. 

Bučijadu stignete posjetiti danas

Svoja vrata otvorio je i "Edukacijsko-prezentacijski centar bučinog ulja“ Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske i Grada Ivanić-Grada, u kojem će se moći pogledati kako se dobiva hladno prešano bučino ulje.

"Centar je mjesto u kojem će se 365 dana u godini moći prezentirati bučijada i bučino ulje i gdje će se moći ova naša lijepa priča pričati cijele godine. Ovdje možete doći i kupiti ulje iza kojeg stoji certifikat i garancija kvalitete, brenda razvijenog od naših vrijednih proizvođača“, rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Bučijada koju možete posjetiti još danas, u nedjelju, održava se u organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grada sa suorganizatorima i uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice.


Fotoprilog


Tagovi

Bučijada Manifestacija Ivanić Grad


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]