Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Smotra hrvatskog hladnokrvnjaka
  • 05.06.2016. 13:00

Uzgajivači hrvatskog hladnokrvnjaka u Krivom putu!

U Krivom putu danas je održana 2. smotra Hrvatskog hladnokrvnjaka!

Foto: Tugomir Majdak
  • 1.270
  • 65
  • 0

U Krivom putu danas je održana 2. smotra Hrvatskog hladnokrvnjaka na kojoj je izloženo ukupno 56 grla uzgajivača konja Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije, javlja zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak.

Smotru je otvorio izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, župan Milan Kolić. "U ime Ministarstva poljoprivrede naglasio sam važnost budućeg razvoja konjogojstva kroz njegovu ulogu i značaj za gospodarstvo, turizam te tradicijsku i kulturnu baštinu Lijepe naše", izvještava Majdak.

Najbrojnija pasmina u RH

Hrvatski hladnokrvnjak najbrojnija je pasmina konja u Hrvatskoj, ali i dio kulturnih te tradicijskih običaja koje uzgajivači pokušavaju sačuvati od zaborava. Nakon svoje nekadašnje, najčešće zaprežne uloge u pomaganju poljoprivrednicima, konj hrvatski hladnokrvnjak i danas pridonosi očuvanju i razvoju ruralnih krajeva.

Organizator smotre je Konjički klub Ana, a pokrovitelji su Grad Senj i Grad Zagreb. "Stočarstvo je strateška grana hrvatske poljoprivrede. Pokazatelji o posljednjem godišnjem porastu broja konja u RH od 3,4% svakako ohrabruju, ali i obvezuju na potrebu daleko kvalitetnije institucionalne organizacije kako u konjogojstvu, tako i u stočarskoj proizvodnji općenito", upozorava zamjenik ministra.

Foto: Tugomir Majdak


Fotoprilog


Tagovi

Smotra hrvatskog hladnokrvnjaka Tugomir Majdak Milan Kolić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo