Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ugljan 2014
  • 11.05.2014. 13:50

Uspješno ostvaren izvoz kod kuće

"Već dvadeset godina dolazimo na odmor na Ugljan. Oduševio nas je ovaj događaj, probali smo mnoge stvari koje nismo nikada do sada. I kupili smo mnogo domaćih proizvoda koje sigurno ne bi mogli kupiti kod kuće", rekao je Oliver Stark iz Bad Lobensteina u Njemačkoj koji je na odmor došao skupa sa suprugom i djecom.

  • 236
  • 38
  • 0

Drugi Dani maslinovog ulja na Ugljanu pokazali su kako to u praksi izgleda uspješno povezivanje poljoprivrede i turizma. Odlično izabranim terminom održavanja događaja, vikend nakon 1. svibnja, u Turističkoj zajednici mjesta Ugljan ostvarili su pun pogodak jer su uspjeli dovući strane goste na događaj, koji nisu žalili izvaditi novčanik iz džepa kako bi kući odnijeli autohtone otočne proizvod.

U Domu kulture na Ugljanu poslužilo se više

od trideset ribljih specijaliteta

Maslinarsko – uljarski događaj oduševio je strane goste koji su uživali u bogatstvu nekoliko desetine vrsta otočnih ribljih specijaliteta. Zadovoljni su s Ugljana otišli i proizvođači otočnih proizvoda koji ne pamte sajam s tako odličnom prodajom. Na ugljanske Dane masline pristiglo je petnaest uzoraka. Pobjedničko ulje je maslinovo ulje Miomira Klimana čija je majka s Ugljana, a živi u Istri. Ovo prvo mjesto rezultat je ugljanskih gena i istarskih maslina. Drugo mjesto osvojio je Vojko Škopić, a treće Nikša Ivanac, oba iz Ugljana. "Već dvadeset godina dolazimo na odmor na Ugljan. Oduševio nas je ovaj događaj, probali smo mnoge stvari koje nismo nikada do sada.

Njemačka obitelj Stark uživala je u otočnim ribljim

specijalitetima začinjeni ekstra djevičanskim

maslinovim uljem

I kupili smo mnogo domaćih proizvoda koje sigurno ne bi mogli kupiti kod kuće", rekao je Oliver Stark iz Bad Lobensteina u Njemačkoj koji je na odmor došao skupa sa suprugom i djecom. "Prodala sam svu marmeladu od maginje. Da sam znala kako će dobro ići prodaja, donijela bi još mojih proizvoda. Ovdje nam je sto puta bolje nego što nam je bilo na Danima masline u Biogradu na moru i rekli smo Ugljancima da nas ponovno pozovu. Nama je lakše s Pašmana doći ovdje na Ugljan nego ići na sajam na kopnu", rekla je Marijana Božić iz Kraja koja je u Ugljanu prodavala svoje otočne proizvode. Direktorica TZ Ugljan Dražena Strihić rekla je kako je cilj događaja promoviranje Ugljana kao otoka maslinovog ulja, upoznavanja turista s tradicijom otoka i njegovom gastronomijom.

Vođena degustacija maslinoviih ulja

"Događaj smo odlučili organizirati sada jer na otoku ima turista koji su povezali praznike s vikendom. Ljeti ćemo organizirati festival otočnih proizvoda više puta i degustaciju pobjedničkih ulja", najavila je Strihić. U sklopu Dana maslinovog ulja održano je predavanje Mladena Lucina pod nazivom Dva milenija maslinarstva otoka Ugljana i predavanje Šime Marcelića na temu zaštita maslina.


Tagovi

Nikša Ivanac Vojko Škopić Miomir Kliman Oliver Stark Dani maslinovog ulja Uljarski događaj Mladen Lucin Šime Marcelić Dražen Strihić Maslinovo ulje Izvoz Tradicija otoka Ugljan


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.