Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Urbani vrtovi
  • 09.06.2014. 08:30

Uređenje gradskog vrta u Stenjevcu!

Urbani vrtovi sve su češća pojava u gradskom okruženju. Oaze zelenila i zdravog povrća brojnim stanovnicima gradova postaju mjesto druženja i opuštanja. 10. lipnja 2014. uredit će se jedan u Stenjevcu.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 188
  • 12
  • 0

U posljednjih nekoliko godina vrtlarenje u gradovima postaje sve popularnija aktivnost. Ljudi su postali svjesni važnosti zdrave i ekološki uzgojene hrane što je rezultiralo sve većim brojem onih koji su se za vlastite potrebe odlučili za vrtlarenje kao aktivnost koja donosi brojne koristi. Tako je zaživio i projekt Grada Zagreba, 24 sata i Radija Kaj poznat pod nazivom Urbani vrtovi.

Za utorak, 10. lipnja 2014. zakazano je uređenje društvene zone gradskog vrta u Stenjevcu. Program počinje u 16:30, a svi zainteresirani posjetitelji imat će priliku od profesorice Vesne Židovec s Agronomskog fakulteta, saznati koje povrće i kada saditi te kako na svojim gredicama dobiti najveći urod. Slijedi kratki predah uz Mesni industriju Ravlić koja će organizirati degustaciju mesnih delikatesa sa svježe ubranim povrćem. U 18:00 sati predviđen je dolazak gradonačelnika Milana Bandića, koji će dodijeliti ugovore korisnicima vrtnih parcela Stenjevec. Korisnici parcela u Stenjevcu dobit će sve potrebne sadnice te kućicu opremljenu alatom potrebnim za vrtlarenje koji je odabrala tvrtka Pevec, glavni partner projekta Urbanih vrtova.

Da bi druženje bilo zabavnije, za sam kraj organizirana je prigodna vrtna zabava, Garden2table na kojoj će poznati chefovi Rene Bakalović i Marko Živaljić posjetiteljima otkriti svoje omiljene recepte za pripremu svježe ubranog povrća. Za sve one kojima možda nedostaje znanja i vještina na ovom području, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba za potrebe Projekta izradio je Vrtlarski priručnik sa savjetima koji se temelje na načelima organske proizvodnje. Priručnik je, osim u tiskanoj formi objavljen i u elektronskom obliku na web stranici Grada Zagreba i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Urbani vrt Stenjevec Milan Bandić Rene Bakalović Marko Živaljić Garden2table Vrtlarski priručnik Vesna Židovec Agronomski fakultet

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić