Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Urbani vrtovi sve zastupljeniji
  • 12.06.2014. 09:00

Uređen urbani vrt u Stenjevcu!

Urbani vrtovi predstavljaju idealan primjer održivog korištenja gradskim zemljištem te potiču na društveno odgovorno ponašanje povezujući sugrađane i cjelokupnu zajednicu

  • 123
  • 7
  • 0

U organizaciji Grada Zagreba, Radija Kaj i 24 sata, 10. lipnja 2014. godine uređen je urbani vrt u Stenjevcu. Ustupanjem neiskorištenih gradskih parcela zainteresiranim građanima, Grad Zagreb je popratio rastući svjetski trend, a tu ideju odlučili su slijediti i ostali hrvatski gradovi.

Osim mogućnosti organskog uzgoja vlastite hrane, urbani vrtovi predstavljaju idealan primjer održivog korištenja gradskim zemljištem te potiču na društveno odgovorno ponašanje povezujući sugrađane i cjelokupnu zajednicu. Niz je prednosti koje koncept urbanih vrtova pruža gradovima. Osim mogućnosti organskog uzgoja vlastite hrane, urbani vrtovi predstavljaju idealan primjer održivog korištenja gradskim zemljištem, a potiču i na društveno odgovorno ponašanje povezujući na taj način sugrađane i zajednicu.

Ovom prilikom u Stenjevcu je priređen i bogat zabavno-edukativni sadržaj koji su građani zainteresirano popratili. Bio je tu i gradonačelnik Milan Bandić, koji je ovom prilikom korisnicima parcela u vrtu Stenjevec dodijelio ugovore te svečano uručio donaciju vrtne kućice, alata i sadnica, a svoje vještine vrtlarenja prezentirao je pridruživši se poznatim osobama u sadnji cvjetnjaka.

Prisutni su imali prilike sudjelovati i na radionici profesorice Vesne Židovec s Agronomskog fakulteta, na temu planiranja povrtnjaka, a program se nastavio malom vrtnom zabavom. Za kulinarski show pobrinuo se chef Marko Živaljić, koji je prisutnima prezentirao pripremu obroka od svježeg povrća.


Tagovi

Urbani vrtovi Milan Bandić Održivi razvoj Društveno odgovorno ponašanje Vesna Židovec Marko Živaljić Stenjevec Grad Zagreb

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer