Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Wine and Jazz Summer
  • 05.07.2017. 11:40

Urbana poslastica za ljubitelje jazza i dobrog vina

Wine and Jazz Summer naziv je novog projekta čiju realizaciju zajednički potpisuju udruga Vinoljupci i Peper bar, a koji u vruća zagrebačka posljepodneva unosi dašak osvježenja u obliku jazza i dobrog vina.

Foto: Vinoljupci
  • 821
  • 43
  • 0

Wine and Jazz Summer ciklus je od ukupno četiri mini-vinska festivala kojima se Zagrebu predstavljaju različite vinske regije. U subotu, 01. srpnja 2017. posjetitelji su imali priliku uživati u vinima Istre, družeći se sa predstavnicima vinarija Romeo, InSylvis, Bažon, Agris i Novacco.

Sljedeći susret vinara i vinoljubaca zakazan je za četvrtak, 06.07. u 18h kada na terasi Pepera u Margaretskoj ulici u Zagrebu gostuju vinarije Lovrec, Kocijan, Solum, Horvat i Sibon pjenušci. Još dva vinska druženja - sa plešivičkim proizvođačima pjenušca i vinarima Slavonije - na rasporedu su 13.07. i 20.07.2017.

Pijuckanje vina uz živu jazz glazbu

Opušteno i ugodno druženje sa vinarima, uz pijuckanje vina u zagrebačko ljetno predvečerje, dodatno uljepšava živa jazz svirka.

Iz udruge Vinoljupci ističu kako je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta dekonstruirati imidž elitizma vezan uz vino i vinske manifestacije te omogućiti svim ljubiteljima vina uživanje u dobroj kapljici i ugodnoj atmosferi.

"Cilj nam je kreirati događanja koja su dostupna i pristupačna svim sadašnjim i budućim ljubiteljima vina - jer suvremena vinska proizvodnja omogućuje svima dobra vina po dobroj cijeni. Na taj način kreiramo novo, mlado i educirano tržište vinskih potrošača koje pozitivno utječe na sve aspekte vinarstva - od gospodarstva, do imidža Hrvatske kao zemlje bogate vinske kulture", pojasnila je voditeljica projekta Irena Lučić.

Udruga aktivno djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala ukupno šest open-air vinskih festivala, a da takav koncept nailazi na izvrsne reakcije posjetitelja, pokazuje i činjenica da je festival "Winelovers' Street", održan u Kurelčevoj ulici početkom lipnja, posjetilo više od 2.000 posjetitelja.

Foto: Vinoljupci


Tagovi

Wine and Jazz Summer 2017 Vinoljupci Zagreb


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.