• Urbana permakultura
  • 29.04.2016. 16:30

Urbana permakultura - jestivi gradovi!

Svrha akcije je podići kvalitetu ekološkog i socijalnog života u naselju Savica i potaknuti stanovnike naselja na volontiranje u zajednici.

Foto: Udruga Biovrt/Facebook
  • 485
  • 22
  • 0

U naselju Savica će se 30. travnja 2016. godine održati predavanje pod nazivom Urbana permakultura - jestivi gradovi.

Predavanje će se održati u sklopu programa Zelena knjižnica, nakon čega slijedi niz događaja u sklopu akcije Bum tres TranS - Savica cvjeta.

Predavanje će početi u 9:30 sati a trajat će do 18 sati, a predavanje će održati Cvijeta Biščević, članica udruge ZMAG.

Održivi način življenja na lokalnoj razini

Akciju su organizirali Knjižnica Savica, Tranzicijska grupa Savica TranS i platforma Zelenica, u suradnji s nekoliko udruga (Vestigium, Zeleni klik, Zdravljak, Udruga Parkour Hrvatska), strankom Za grad, studentima Akademije likovnih umjetnosti te likovnim umjetnicima i street art izvođačima (Artu Ditu kolektiv, Chez 186, Glowww (Bugarska), Lonac, Mane Mei, Lav od Trnja, Bins, Cimet, Nikolina Manojlović Vračar, Damir Sobota, Marta Tuta i Gianni la Gano).

Svrha je akcije podići kvalitetu ekološkog i socijalnog života u naselju Savica, potaknuti stanovnike naselja na volontiranje u zajednici te senzibilizirati javnost za mogućnosti tranzicije iz neodrživog u održivi način življenja na lokalnoj razini.

Foto: Udruga Biovrt/Facebook


Tagovi

Urbana permakultura Bum tres TranS Savica cvjeta Predavanje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedavno sam razgovarala s Mladenom Kušekovićem, vlasnikom tvrtke Natura Beef d.o.o. iz Udbine. Teško je izdvojiti najvažnije i najzanimljivije jer o svakoj temi ima čvrst stav i brojna pitanja za nadležne. Uskoro nešto o tome, a do tada uži... Više [+]