Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Green Sail
  • 07.11.2019. 18:00
  • Splitsko-dalmatinska, Milna, Brač

Uklonili gotovo 5 kubičnih metara morskog otpada!

Green Sail, organizacija koja intenzivno radi na razvoju održivog nautičkog turizma u Hrvatskoj, u suorganizaciji s lancem ACI marina organizirala je jedrenje 150 sudionika, akciju čišćenja podmorja, plaža i uvala. 

Foto: Facebook/Green Sail
  • 268
  • 31
  • 0

Gotovo 5 kubičnih metara morskog otpada s dvije lokacije u Milni na Braču očišćeno je u sklopu cjelodnevnog timskog okupljanja s ciljem povezivanja mnogobrojnih partnerskih tvrtki i volontera zainteresiranih za zaštitu mora i morskog okoliša, u organizaciji Green Saila.

Naime, Green Sail, organizacija koja intenzivno radi na razvoju održivog nautičkog turizma u Hrvatskoj, u suorganizaciji s lancem ACI marina organizirala je zajedničko jedrenje 150 sudionika iz ACI marine Split prema ACI Milna, akciju čišćenja podmorja, plaža i uvala te dodjelu nagrada. 

"Osim mnogobrojnih čarterskih tvrtki koji su dali doprinos akciji čišćenja, ovakav rezultat ne bi bio moguć ni bez velikog doprinosa ronilačkog centra Draulik Milna, ronilačkog kluba Calypso iz Omiša, Podvodno istraživačkog kluba Mornar, Udruge za pomoć mladima HELP te ostalih volontera organizacije", navode iz te organizacije.

U sklopu događanja, Green Sail proglasila je pobjednika Nagrade za održivost gdje je nagradu od recikliranog bračkog kamena odnijela čarterska tvrtka Adriatic Sailing Ltd. Za Nagradu za održivost imali su se priliku prijaviti svi partnerski čarteri koji su svojom inovativnom ekološkom inicijativom pokazali elemente zaštite okoliša i održivosti te značajan doprinos održivom razvoju same tvrtke.

Dodijeljene su i nagrade jedrenja u dvije kategorije: u kategoriji jedrilica duljine do 12,49 m pobjedu je odnio Dražen Grgić s jedrilicom Sveti Mihovil, dok je u kategoriji jedrilica duljine preko 14,50 m pobjedu još jednom odnio čarter Adriatic Sailing Ltd. sa svojom jedrilicom Pixel. 

"Cilj je ovakvog događaja bio upravo povezati sve partnere i volontere organizacije Green Sail u opuštenom nautičkom okruženju kako bi zajedničkim snagama pokrenuli raspravu o zaštiti mora i okoliša te djelovali u tom smjeru. Ovakav timski događaj nedvojbeno je nastavak ujedinjene suradnje svih nautičkih dionika koji podržavanjem pozitivnih ekoloških aktivnosti pomažu razvoju održivog nautičkog turizma u Hrvatskoj", zaključuju ponosni organizatori. 


Tagovi

Green Sail Zaštita mora Nagrada za održivost Ekološka inicijativa


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Imati svoje silose u vremenima kada cijene žitarica osciliraju iz dana u dan, važnije je nego ikada. Mladi baranjski poljoprivrednik, Alen Beno, ima dva silosa, sušaru i pročistač. Ne samo da nam je opisao sve u detalje nego nas je i proveo... Više [+]