Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žuti okvir
  • 14.12.2022. 11:20
  • Grad Zagreb, Zagreb

Udruzi za ruralni razvoj Ravni kotari nagrada u kategoriji promoviranja održive poljoprivrede

Želja nam je da cijela Hrvatska, a posebno naši Ravni kotari budu poljoprivredno održivi, da ruralni razvoj zasjaji punim svjetlom na svim razinama i mi ćemo se truditi svim svojim snagama da u tome i uspijemo, poručila je dopredsjednica Udruge Marta Pintur Bosna

Foto: Robert Gašpert i Mirna Bartolić
  • 693
  • 54
  • 0

U sklopu projekta Žuti okvir kojeg su prije četiri godine pokrenuli časopis National Geographic Hrvatska i Adria Media Zagreb, Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari osvojila je nagradu u Cilju 2 – Iskorijeniti glad i promovirati održivu poljoprivredu. 

Nagrada se, naime, dodjeljuje za održivi razvoj, znanost i obrazovanje s ciljem poticanja svih građana republike Hrvatske na 17 ciljeva održivog razvoja usvojenih od strane Ujedinjenih naroda, bez čijeg ostvarenja nema budućnosti za planet i buduće generacije.

"Želja nam je da cijela Hrvatska, a posebno naši Ravni kotari budu poljoprivredno održivi, da ruralni razvoj zasjaji punim svjetlom na svim razinama i mi ćemo se truditi svim svojim snagama da u tome i uspijemo", poručila je dopredsjednica Udruge Marta Pintur Bosna preuzimajući nagradu na dodjeli održanoj u Zagrebu.

Vrijedna nagrada

Kako je istaknula, udruge u Hrvatskoj su često samozatajne i rade velike stvari u polju održivosti i vrlo često se posao odrađuje volonterski, a ova nagrada im je vjetar u leđa i potvrda da dobro rade svoj posao.

"Naš narod mora jesti svoju hranu, svi znamo koliko je važno znati što unosimo u svoje domove i tijela pogotovo u vremenima ugroza. Svima nam je jasno da bez održivosti nema budućnosti za nas i našu djecu", istaknula je Pintur Bosna.

Uz Udrugu Ravni kotari, nominirani su AGRIVI digitalna platforma za poljoprivredu, Udruga Chef kuha doma, Inicijativa "Pravo svakog djeteta na školski obrok“. 


Tagovi

Žuti okvir Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari Marta Pintur Bosna Održiva poljoprivreda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!